Menu
Eervol afscheid Vermaelen

Eervol afscheid Vermaelen

Thomas Vermaelen heeft zondag tijdens de rust van Ajax - Feyenoord afscheid genomen van Ajax en de supporters. De Belg, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Arsenal, sprak mooie woorden en liep tot slot een ereronde langs het veld van de Amsterdam ArenA.

Vermaelen was blij dat hij eindelijk afscheid kon nemen van de club en supporters. ,,Ik heb me altijd enorm gesteund gevoeld door iedereen bij de club. Daarnaast heb ik me dankzij de mensen bij de club en de supporters ook al die jaren erg thuis gevoeld bij Ajax.”

De Belgisch international beleefde dit seizoen een prima start bij zijn nieuwe werkgever. In dienst van Arsenal vervult de verdediger dit seizoen al direct een belangrijke rol in de verdediging van de club uit Londen.

Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog sprak Vermaelen op het veld toe. Hij zei dat de ex-Ajacied in tien jaar tijd een ‘echte Amsterdammer’ is geworden. ,,Je kwam op je vijftiende vanuit België naar Ajax en hebt je in de loop der jaren ontwikkeld tot een leider. Zowel binnen, als buiten het veld.” Over het seizoen waarin Vermaelen door Ajax aan RKC Waalwijk was uitgeleend zei Van den Boog: ,,Je kwam nog sterker terug, dan toen je wegging.”

De Belg, die uiteindelijk 143 keer het shirt van Ajax 1 droeg, maakte tot slot een fraaie ereronde langs de supporters van Ajax en schoot bovendien een aantal AEGON-Ajax ballen de tribune in. ,,Ik heb Ajax met een goed gevoel verlaten. Hopelijk tot weerziens.”

Houd Ajax TV in de gaten voor een interview met Vermaelen.