Menu
Effe kletsen met ... Eyong Enoh

Effe kletsen met ... Eyong Enoh

Voor clubblad 6 interviewden wij Eyong Enoh over het WK en hoe hij hier naartoe leeft. Lees hier een aantal antwoorden die niet in het clubblad staan.

Op wat voor manier beleven mensen voetbal en, deze zomer, het WK in Kameroen?

Voetbal is in het algemeen heel erg belangrijk in Kameroen. Alles staat stil tijdens het WK, iedereen laat alles vallen om alle wedstrijden te zien die Kameroen speelt. Het zal een speciale tijd zijn voor het land en iedereen kijkt er erg naar uit.


Komt jouw gezin naar Zuid-Afrika om je te zien spelen?

Ja, een aantal familieleden zullen komen. Mijn vrouw komt niet, want zij is nu zwanger en kan beter niet reizen. Maar ik heb een aantal vrienden die naar het WK komen.


Doen jullie iets speciaals met het team net voor de wedstrijd? Of doe je zelf iets speciaals?

In Afrika en in mijn nationale elftal vinden we het leuk om muziek te maken in de kleedkamer; we zingen en we bidden samen. En als we winnen dansen we na de wedstrijd!


Welke speler zou je graag willen zien spelen?

Ik heb niet één specifieke speler tegen wie ik zou willen spelen. Alle teams hebben belangrijke en talentvolle spelers: Sneijder, van der Vaart, van Bommel. Maar je weet niet welke teams je gaat tegenkomen, dus je moet het afwachten.


Met wie zou je je shirtje willen ruilen?

Als het mogelijk zou zijn om shirtjes te wisselen met alle spelers die meedoen aan het WK, dan zou ik het doen! Maar als ik er een moet noemen dan kies ik Wesley Sneijder.


Wat is jouw voorspelling voor de poulefase?

Ik heb geen voorspelling. De besten gaan door! Kameroen heeft de mogelijkheid om door te gaan, maar we zullen het moeten laten zien tijdens het WK-toernooi.

Wie wordt er wereldkampioen?

Het beste team zal het WK winnen! Als speler mag je eigenlijk niets voorspellen, haha! Als Kameroen wint zal ik wel heel blij zijn!


Dank je wel voor dit leuke interview Eyong!