Menu
Efmorfidis tekent eerste contract

Efmorfidis tekent eerste contract

In navolging van zes andere jeugdspelers heeft ook James Efmorfidis zijn handtekening onder een contract bij Ajax gezet. Vanwege examenverplichtingen was de 17-jarige middenvelder van Ajax B1 twee weken geleden niet aanwezig bij de officiële ceremonie. Om die reden vond de formele afwikkeling van zijn contract donderdagmiddag plaats.

Slechts weinig spelers kunnen op 17-jarige leeftijd al eenzelfde cv overleggen als James Efmorfidis. Het voetbaltalent begon zijn voetballoopbaan jaren geleden bij de F-pupillen van Ajax. Vervolgens maakte hij op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding Real Madrid. Na een tussenstap van twee jaar in Griekenland, speelde hij vervolgens nog drie jaar in de befaamde opleiding van FC Barcelona. Sinds 2011 is de familie Efmorfidis weer terug in Nederland vanwege het werk van de vader van James.

Tot zijn geluk kon James twee jaar geleden zijn opleiding bij Ajax vervolgen. ,,Dankzij de individuele begeleiding van mensen als Wim Jonk en Ruben Jongkind heb ik me de afgelopen twee jaar enorm ontwikkeld. Ook van mijn eigen trainer Orlando Trustfull heb ik tot dusver veel geleerd.”

Komend weekend tijdens de AEGON Future Cup krijgen Ajax-fans de kans om Efmorfidis op een mooi podium in actie te zien. ,,Al sinds het begin van het seizoen verheugen we ons met het hele team op de AEGON Future Cup. Het biedt ons een mooie gelegenheid om tegen grote Europese clubs te laten zien hoe goed de jeugdopleiding van Ajax is.”

Tekst en foto: Ajax.nl

James Efmorfidis temidden van directeur voetbalzaken Marc Overmars en manager bovenbouw Wim Jonk. James Efmorfidis temidden van directeur voetbalzaken Marc Overmars en manager bovenbouw Wim Jonk.
De familie Efmorfidis is uiteraard trots op het eerste Ajax-contract van hun zoon. De familie Efmorfidis is uiteraard trots op het eerste Ajax-contract van hun zoon.