Menu

Eindelijk een keeperskwartet op het veld

Eindelijk. Vrijdagochtend stonden de vier Ajax-doelmannen samen op het veld. Ze deden nog niet dezelfde dingen, maar het was een fraai gezicht dat er eindelijk weer een keeperskwartet in de Arena stond.

Maarten Stekelenburg en Henk Timmer deden gewoon met de selectie mee, maar opeens kwam ook Bogdan Lobont weer de trap naar het veld oplopen. Hij ging aan de slag met looptrainer Laszlo Jambor.

,,Het is geweldig om weer op het veld te staan", aldus een stralende Lobont. ,,Het was 2,5 maand geleden dat ik hier voor het laatst stond. In de eerste anderhalve maand van de blessure kon ik alleen fietsen, omdat mijn arm in een mitella zat. De laatste maand kon ik iets meer doen. De komende tijd moet ik vooral mijn conditie op peil krijgen en met krachttraining fit worden. Ik hoop na de winterstop weer van de partij te zijn."

Kort voor Lobont het veld verliet, kwam ook Joey Didulica naar boven. De Australische doelman kampt met een enkelblessure en mocht ook enkele intensieve loopoefeningen doornemen.

De fitte spelers legden deze training de nadruk op positiespel en afronden op het doel. Vooral de standaardsituaties - vrije trappen en corners - werden uitgebreid geoefend. Alleen Zlatan mocht zich nog niet met de afwerking bemoeien. De Zweed met het blauwe oog mocht wel voorzetten geven, opzetjes tot een voorzet maken maar omdat het gevaar bestond dat hij de ballen binnen zou koppen, bleef hij voor het doel weg. Zijn plaats in het centrum van de aanval werd door een kopgrage Mido ingenomen die veelvuldig applaus oogstte van de tribunes.

Cristian Chivu deed de hele training mee. Voor Jelle van Damme was dat niet het geval. De Belgische jeugdinternational kreeg een tik tegen de enkel en had daar te veel last van om door te kunnen trainen. Van Damme liep nog even rustig uit, voordat hij de catacomben van het stadion opzocht.