Menu
Eindelijk eens uitslapen als Ajax speelt

Eindelijk eens uitslapen als Ajax speelt

Tussen de 10.728 toeschouwers in het RFK Stadium zaten zondag ook aardig wat Nederlanders. Onder andere de familie Verbeek uit Richmond. Eindelijk konden ze een wedstrijd van Ajax een keer op een ‘normale’ tijd bekijken.

Al vroeg meldt vader Sipke zich deze zondag met zijn zonen Thom en Mark (beide 17 jaar) bij de poorten van het RFK Stadium in Washington. De Nederlanders hebben er graag een autorit van tweeënhalf uur voor over om Ajax een keer live in actie te zien. Al zes jaar woont de familie in het Amerikaanse Richmond. ,,We hebben kaarten voor rij 1, dus dichterbij kunnen we niet komen. Hopelijk hebben we nog wat interactie met de spelers”, zegt de vader hoopvol.

Zoon Mark (rechts op de foto) is de fanatiekste Ajax-aanhanger van de familie. Ieder weekend zit hij thuis in Amerika voor zijn laptop klaar om naar de wedstrijden van Ajax te kijken. ,,Door het tijdsverschil zit ik op zondagochtend altijd om 6:30 uur naar Ajax te kijken. Gelukkig kan ik ze nu een keer op een normale tijd (17:00 uur lokale tijd, red.) zien spelen.”

Vorige week zondag had Mark een aantal medestanders toen Ajax de kampioenswedstrijd tegen FC Twente speelde. ,,Toen zaten we met de hele familie voor mijn laptop. Het was een geweldige happening bij ons thuis op zondagochtend. De stream waar we naar keken, schakelde na afloop op AT5 over. Daardoor konden we ook van alle beelden van de huldiging op het Museumplein genieten. We hebben met zijn allen staan juichen in de huiskamer.”

Ajax’ eerste bezoek aan Amerika komt voor de Ajax-fans uit Richmond op een geweldig moment. Mark: ,,Ik had echt nooit verwacht dat ze een week na het kampioenschap naar ons toe zouden komen. Echt heel uniek. De afgelopen week heb ik op Facebook veel felicitaties van Ajax-fans uit Nederland gekregen. Het is leuk om Ajax via internet te volgen, al blijft een echte wedstrijd in het stadion natuurlijk het allerleukste. Hopelijk komt Ajax nog eens terug, want Portland (daar speelt Ajax woensdag tegen Portland Timbers, red.) is net even te ver voor een avondje heen en weer. Dan moeten we twee keer vijfenhalf uur in het vliegtuig zitten. Daarom koester ik deze avond in Washington met Ajax.”

Tekst en foto: Ajax.nl