Menu

Eindelijk winst voor Haarlem

Het heeft een tijdje geduurd, maar Haarlem wist vrijdagavond weer eens te winnen in de Gouden Gids Divisie. Een doelpunt van oud-Ajacied Jeroen Ketting bleek voldoende voor de zege op Top Oss.

Het was de derde 1-0 uitslag op rij voor de Haarlemmers, maar voor het eerst was het de ploeg van trainer Leo van Veen die de drie punten kon bijschrijven. De verhuurde Ajacieden Douglas en Longuet speelden beiden, alleen moet Amsterdammer Didi Longuet het met slechts zeven minuutjes doen.

De laatste zege van Haarlem dateerde van 2002. Op 15 december versloegen de Haarlemmers in de IJmondse derby Stormvogels Telstar. Ook met 1-0.

Trainer Van Veen werd in de 92ste minuut naar de tribune verbannen. Hij had tot die tijd zijn ploeg een goede wedstrijd zien spelen met Darl Douglas in een uitblinkende rol. Kansen kwamen er genoeg, vooral voor Douglas, maar de vleugelspits had geen mazzel deze vrijdagavond.

Bijna sloeg het noodlot voor de thuisploeg nog toe. Het slechtvoetballende Top Oss schoot via Fran├žois Gesthuizen nog in de slotminuut op de lat.

Opstelling Haarlem: Ruijmgaart, Kenselaar, Baas, Willems, Piket (Longuet, 85), Hooijboer, Douglas, Supusepa, Ketting (v.d. Gun, 87), Tamerus en Splinter.


Bron: www.fchaarlem.nl