Menu
Eindhovense Ajacied

Eindhovense Ajacied

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In de Ajax-media komen de supporters aan het woord over hún Ajax. In deze aflevering vertelt Eindhovenaar Masoud Malyar wat Ajax voor hem betekent.


Supporter: Masoud Malyar
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Eindhoven
Seizoenkaarthouder? Nee, in Eindhoven zijn er weinig mensen die met me meegaan. Ik ben daarom zelfs nog nooit in het stadion geweest. Volgend jaar ga ik studeren in Amsterdam. Ik ben van plan om dan een seizoenkaart te nemen. Ik kom dan eindelijk in de ArenA.
Fan van Ajax sinds:
,,Ik ben altijd fan van Ajax geweest. Ik ben geboren in Amsterdam en na één jaar zijn we met de familie verhuisd naar Eindhoven. Mijn vader heeft mij daarom altijd voorgehouden dat Ajax beter is dan PSV. Ik vind Ajax echt iets bijzonders vanwege de historie en de manier van spelen. Helaas zijn weinig Eindhovenaren het met mij eens. Het is altijd een felle strijd wanneer Ajax tegen PSV moet spelen. Wanneer Ajax heeft verloren, heb ik het dubbel zwaar. Iedereen confronteert mij er mee. Toch kun je hier nog wel met een Ajax-shirt over straat. Er wordt wel eens wat naar me geroepen, maar over het algemeen valt het mee."
Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax:
,,Meestal kijk ik alleen. Wanneer mijn vader thuis is, kijkt hij wel eens mee. De Europese wedstrijden probeer ik altijd live te zien. De competitiewedstrijden kijk ik zoveel mogelijk op Eredivisie Live. Tijdens een wedstrijd ben ik bloedfanatiek."
Mooiste Ajax-moment:
,,De wedstrijd van Ajax tegen AC Milan in de kwartfinale van de Champions League in 2003. Ajax had thuis met 0-0 gelijkgespeeld en bij de stand van 2-2 was de halve finale in zicht. In de blessuretijd scoorde Tomasson toen de 3-2. Heel zuur natuurlijk. Maar Ajax had fantastisch partij geboden. We speelden met allemaal jonge talenten tegen Europese vedettes. De emotie in deze wedstrijd vond ik prachtig."
Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Dat zijn er twee. Het doelpunt van Finidi George tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League in 1995 was prachtig. Het was een hard schot dat met buitenkant voet met een mooie krul in de bovenhoek verdween. Wanneer je kijkt naar techniek vind ik het doelpunt van Zlatan Ibrahimovic tegen NAC erg bijzonder. Zijn solo was ongelofelijk mooi."
Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Luis Suarez, vanwege zijn vechtlust. Hij doet alles om te winnen. Schwalbes, een beetje irriteren, het hoort er allemaal bij. Soms is hij wat onvolwassen, maar dat er gaat er in de toekomst wel af. Naast zijn vechtlust heeft hij enorm veel techniek. Van zijn acties en passeerbewegingen kan ik echt genieten. Ik denk dat hij uiteindelijk veel te goed wordt om te behouden. Luis Suarez wordt een internationale topspeler."
Favoriete Ajax-speler uit de historie:
,,Zlatan Ibrahimovic. Toen hij weg was, merkten we pas echt hoe goed hij was. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij een leider in het veld. Hij straalde wat arrogants uit, maar dat paste juist wel goed bij Ajax en zijn manier van spelen.’"
Favoriete club naast Ajax:
,,Voor mij is er maar één club en dat is Ajax."
Ajax is voor mij...
,,Beter dan PSV. Voor mij als Eindhovenaar is deze conclusie natuurlijk erg belangrijk. Ik kan er slecht tegen dat PSV de afgelopen jaren kampioen is geworden. Qua team was PSV niet beter. Gomes pakte veel punten, terwijl Ajax juist vaak ongelukkig tegen een nederlaag opliep of gelijkspeelde."