Menu
Eiting: 'We zijn een stuk stabieler geworden'

Eiting: 'We zijn een stuk stabieler geworden'

Jong Ajax won, mede dankzij twee doelpunten van Carel Eiting, met 4-1 van RKC Waalwijk. Daardoor heeft Jong Ajax nu al 49 punten na 23 wedstrijden en wordt deze jaargang met afstand het succesvolste seizoen tot nu toe in de Jupiler League.

Eiting was tevreden over het resultaat: ,, Uiteindelijk denk ik dat het een goede wedstrijd was en dat het bij ons in de eerste helft beter ging dan in de tweede...maar in de tweede helft kwam er voor ons meer ruimte. We speelden wat vaker de lange bal, maar ook dat kan een keer effectief zijn. 4-1 is een goede uitslag.''

Jong Ajax is al drie maanden ongeslagen en lijkt een stuk stabieler dan in het begin van het seizoen: ,,In het begin speelden we vaak goed in thuiswedstrijden, en was het veel minder in uitwedstrijden. Ik denk dat we in de laatste maanden wel hebben laten zien dat we daarin een stuk stabieler zijn geworden. We zitten in een bepaald ritme en kunnen dan met vertrouwen voetballen."

Verwachtingspatroon
Brengt die nieuwe realiteit ook een ander verwachtingspatroon met zich mee? Voor Eiting niet: ,,Ook al zouden we lager staan, we zijn nog steeds Ajax en gaan altijd voor de overwinning. En op de momenten dat we niet winnen gaan we nooit blij zijn. Dat blijft altijd zo."

Jong Ajax staat dankzij het puntverlies van de concurrenten nu 7 punten los op de nummer 3 en kan naar boven kijken. Maandag wacht in de jacht op de koploper Fortuna Sittard:,,We spelen eigenlijk nooit met hetzelfde team en weten nooit wie er mee gaan spelen. Maar de resultaten laten zien dat we goed bezet zijn, en de spellijnen zitten er goed in. Fortuna is een fysiek sterke ploeg, het veld is niet al te best en het is ook een lange reis. Kortom, een heel andere atmosfeer dan hier lekker thuis op de Toekomst. Al zal ik me richten op het Youth League-duel met Juventus."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots/Jasper Ruhe