Menu
Eiting: 'Wel tevreden, niet blij met tweede plek'

Eiting: 'Wel tevreden, niet blij met tweede plek'

Jong Ajax won vrijdagavond van SC Cambuur en stelde daarmee de tweede plaats in de Jupiler League veilig. Een fantastische prestatie voor de Ajacieden. Vooral omdat het team regelmatig in een wisselende samenstelling speelde. ‘Vaste waarde’ Carel Eiting, goed voor de schitterende 1-0 tegen Cambuur, blikt terug op een prima seizoen.

,,Ik denk dat het een geweldige afsluiting is van het seizoen", aldus Eiting na de 2-1-zege op Cambuur. ,,We staan niet te juichen in de kleedkamer, want we zijn tweede geworden, maar ik denk dat het mooi is wat we hebben gepresteerd. Er waren aardig wat vrolijke gezichten na afloop.”

Indrukwekkend puntentotaal
Met 76 punten uit 36 wedstrijden is het puntenaantal indrukwekkend. Had Jong Ajax geen kampioen kunnen worden? ,,Ik had er wel in geloofd”, aldus Eiting. ,,We hebben het thuis bij een aantal gelijkspelletjes laten liggen. Toen wisten we een 1-0-voorsprong nooit uit te bouwen en kregen we daarna de gelijkmaker om de oren. Het zat er zeker in, maar het mocht niet zo zijn.”

Niet blij
Van blijdschap om de tweede plek is echter geen sprake. ,,Ik denk dat we wel tevreden kunnen zijn. We zijn niet blij met een tweede plek. Dat zijn we bij Ajax in onze vorige elftallen ook nooit geweest.”

Desondanks was het een prima seizoen, ook voor Eiting zelf: ,,Vanuit de A-junioren de stap maken naar de Jupiler League is heel goed voor je ontwikkeling. Dit is een geweldig team, tijdens wedstrijden en trainingen was het een genot om samen te mogen spelen. Of het een nadeel was dat ik telkens met andere spelers om me heen speelde op het middenveld kan ik niet zeggen. Ik heb met Frenkie (De Jong, red), Appie (Nouri, red), Donny (Vd Beek, red), Nous (Mazraoui, red) en vanavond Thulani Serero gespeeld…het is me met allemaal goed bevallen. Het zijn geweldige jongens om mee samen te spelen.”

Plezier
,,Dit seizoen hebben we ook altijd met plezier op het veld gestaan, we wilden telkens laten zien wat we kunnen en goed spelen. We hebben elke wedstrijd gemotiveerd gespeeld en dat is de belangrijkste reden waarom we zo hoog zijn geëindigd.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots