Menu
EK Meidenvoetbal op de Toekomst

EK Meidenvoetbal op de Toekomst

Sportcomplex de Toekomst was woensdag het decor voor het officieuze Amsterdamse EK Meidenvoetbal. Liefst 350 meiden (tussen 8 en 16 jaar) uit alle stadsdelen van Amsterdam toonden hun voetbalkunsten onder meer aan de aanwezige speelsters van Ajax Vrouwen.

De Ajax Foundation speelde een faciliterende rol bij het evenement van de Gemeente Amsterdam, de KNVB en Ajax. Met het officieuze EK, alle 8 teams uit de verschillende stadsdelen vertegenwoordigen een land, wordt sporten gestimuleerd bij meisjes. De Ajax Vrouwen verzorgden een presentatietraining.

Een delegatie van de Ajax Vrouwen was ook present op het EK Meidenvoetbal. Een delegatie van de Ajax Vrouwen was ook present op het EK Meidenvoetbal.

De oefensessie miste zijn doel woensdag in elk geval niet. De trucjes en trainingsvormen die werden voorgedaan, werden gretig gekopieerd. Afgelopen seizoen werd het EK Meidenvoetbal nog georganiseerd in het Olympisch Stadion. Omdat Ajax afgelopen seizoen begon met vrouwenvoetbal werd ook gekozen om het ‘EK 2013’ op de Toekomst te organiseren.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Merijn Soeters

De shirts van de verschillende EK-deelnemers lagen al klaar. De shirts van de verschillende EK-deelnemers lagen al klaar.
Ajacied Babiche Roof overhandigt een deelneemster een vlag. Ajacied Babiche Roof overhandigt een deelneemster een vlag.
Ajax was woensdag gastheer voor het EK Meidenvoetbal 2013. Ajax was woensdag gastheer voor het EK Meidenvoetbal 2013.