Menu
Ekkelenkamp ook tegen NEC O19 weer grote man

Ekkelenkamp ook tegen NEC O19 weer grote man

Met 3 goals en 1 assist is NEC O19 - Ajax O19 de wedstrijd geworden van Jürgen Ekkelenkamp. In de eerste helft scoorde hij 2 maal en Ché Nunnely 1 keer. Na rust maakte hij er 0-4 van.

Trainer John Heitinga had in de 2e wedstrijd van de kampioenspoule ruimere spelerskeuze dan vorige week. Zo miste hij het vorige duel onder andere Ekkelenkamp, die op trainingskamp was met Ajax 1. Ondanks het gemis aan ervaren krachten won Ajax O19 dat duel wel met 5-2 van ADO Den Haag.

Basis 1️⃣1️⃣ #AjaxO19: El Maach; Bakboord, Solomons, Kemper, Dest; Ter Heide, Jensen, Ekkelenkamp; Ylätupa, Pereira, Nunnely. #necaja pic.twitter.com/CgcAuVbc7J

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 januari 2018

Dat Ekkelenkamp een belangrijke speler is, bewees hij al in de eerste helft van het uitduel met NEC Nijmegen. In de 28e minuut opende hij met een fraaie kopbal de score, hij gaf de assist op Ché Nunnely bij de 0-2 en werkte zelf nog voor rust de 0-3 achter de NEC-doelman. Die ruststand was gezien het spelbeeld enigszins geflatteerd.

43. Guess who’s back? Wederom Jurgen Ekkelenkamp zorgt voor de 0-3. Nu 2 treffers en 1 assist! #necaja pic.twitter.com/OGNinF70GR

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 januari 2018

In de tweede helft bleef Ajax ondanks de ruime marge vol drukzetten op de Nijmegenaren. De ploeg wist daarbij nog 1 treffer toe te voegen aan het totaal. Opnieuw was het Ekkelenkamp die de bal tegen de touwen kreeg, 0-4. Na 2 duels in de kampioenspoule heeft Ajax 6 punten, 9 goals voor en 2 tegen.

Bekerduel op de Toekomst
Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma. Het team van Heitinga ontmoet op de Toekomst FC Emmen.

Ajax O19: El Maach; Bakboord (62. Farcas), Solomons, Kemper, Dest; Ter Heide, Jensen, Ekkelenkamp; Ylätupa (46. Schön), Pereira, Nunnely (62. Kaars)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Beeldarchief Ajax/Jasper Ruhe