Menu
Ekkelenkamp wendt op valreep eerste nederlaag Ajax O19 af

Ekkelenkamp wendt op valreep eerste nederlaag Ajax O19 af

Een veerkrachtig Ajax O19 heeft zaterdagmiddag de eerste nederlaag in competitieverband op de valreep voorkomen. De ploeg van John Heitinga kwam bij Vitesse eerst met 2-0 achter en vervolgens met 3-2, maar toch werd er een remise uit het vuur gesleept. Jurgen Ekkelenkamp was met 3 goals, waarvan 2 benutte strafschoppen, de grote man: 3-3.

Last-minute-treffer
Het vlaggenschip van de jeugd begon het seizoen slecht met een ruime nederlaag in de Super Cup tegen PSV, maar raakte daarna uitstekend op dreef. Tien competitiewedstrijden leverden liefst 28 punten op. Op Papendal leken de Amsterdammers zonder punten van het veld af te stappen, maar Ekkelenkamp besliste in de 88e minuut anders.

88. GOAL #AjaxO19!! 👌
Ekkelenkamp maakt zijn derde van de middag! #vitaja pic.twitter.com/zevGUkZOom

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 december 2017

De Ajacieden kwamen na een halfuur spelen op achterstand. Doelman Issam El Maach pakte een terugspeelbal op, waardoor Vitesse een vrije trap kreeg in het zestienmetergebied. Nikolas Agrafiotis profiteerde en schoot hard in de hoek: 1-0.

Spektakel vooral na rust
Het was de enige goal van het eerste bedrijf. Ajax kon in aanvallend opzicht niet heel veel uitrichten. De enige grote Amsterdamse kans werd door Martijn Kaars onbenut gelaten.

Toen Vitesse vlak na rust op 2-0 kwam - via een bal uit de kluts - leek het een lastig verhaal te gaan worden voor Ajax. Maar de ploeg van Heitinga toonde veerkracht. Door 2 goals van Ekkelenkamp werd binnen mum van tijd de achterstand weggepoetst. De veelscorende middenvelder benutte eerst een strafschop en tikte vervolgens een rebound van dichtbij binnen.

65. Doelpunt #AjaxO19 ➡️ 2-2!

Weer is het Ekkelenkamp die het net weet te vinden!#vitaja pic.twitter.com/nigBKD09XL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 december 2017

Het momentum lag bij Ajax, dat op jacht ging naar de zege. Toch viel de goal aan de overzijde. Thomas Buitink mocht aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet.

Het leek goed voor de winnende goal, maar de 3e strafschop van de middag besliste anders. Ekkelenkamp bezorgde met een rake trap zijn ploeg alsnog een punt.

Scoreverloop Vitesse O19 - Ajax O19 2-1 (1-0). 30. Agrafiotis 1-0, 50. Musaba 2-0, 56. Ekkelenkamp 2-1 (strafschop), 65. Ekkelenkamp 2-2, 70. Buitink 3-2 (strafschop), 88. Ekkelenkamp 3-3 (strafschop)

Opstelling Ajax O19: El Maach; Maduro, Van Gelderen (75. Solomons), Botman, Dest (75. De la Vega); Ter Heide, Pasquali, Ekkelenkamp; Ylatupa (58. Jensen), Kaars (58. Struijk), Schon

Lees ook: Ajax O14 wint Klassieker, grote overwinning O13-2
Check ook
: Szabolcs Schön: 'Hopelijk treed ik in voetsporen Dzsudzsák'

Tekst en beeld: Ajax.nl