Menu
EK-pool: Endt verdubbelt zijn totaal

EK-pool: Endt verdubbelt zijn totaal

In de Ajax EK-pool staat hij nog steeds onderaan, maar David Endt kruipt langzaam omhoog in puntenaantal. Vanavond kunnen we volgens de door Endt ingevulde pool een spectaculair Zwitserland zien dat Turkije met 3-1 klop geeft.

Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic zorgde met zijn goal er mede voor dat Henri van der Aat de uitslag correct had voorspeld. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic zorgde met zijn goal er mede voor dat Henri van der Aat de uitslag correct had voorspeld.

Na dinsdagavond had elke deelnemer zijn eerste wedstrijd van Euro 2008 gespeeld en weet ook het grote publiek een beetje hoe de krachtsverhoudingen zullen liggen. Van de duels in groep D voorspelde alleen Henri van der Aat een duel goed. Hij had als enige Zweden op een 0-2 overwinning tegen Griekenland. Meerdere deelnemers hadden de toto-uitslag van beide wedstrijden juist voorspeld, Alfons Groenendijk nog steeds aan de leiding gaat.

Of dat na woensdagavond nog zo is, is de grote vraag. De tweede ronde van de groepswedstrijden staat dan op het programma en de koploper in de Ajax EK-pool ziet na negentig minuten dat Tsjechiƫ en Portugal in evenwicht zijn en, anders dan Endt, denkt de assistent-trainer dat Turkije wint van het gastland. Interessant voor de koppositie is om te zien wat Groenendijks naaste belager Van der Aat heeft: De interim-directeur heeft Tsjechiƫ - Portugal ook gelijk maar ziet Zwitersland winnen. Alleen als Zwitersland met 2-1 wint, is Van der Aat de nieuwe koploper. Of er moet natuurlijk iets sensationeels gebeuren, zoals iemand die beide duels helemaal juist voorspelt.

De tussenstand:

1. Fons Groenendijk 21 punten
2. Henri van der Aat 18 punten
3. Erik Heyblok 15 punten
4. Robin Pronk 14 punten
5. Sjaak Swart/Heini Otto, Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel 13 punten
8. Simon Tahamata, Herman Pinkster 8 punten
10. David Endt 4 puntenFOTO: PROSHOTS/GEPA