Menu
EK-pool: Geen cent voor Roemenië

EK-pool: Geen cent voor Roemenië

Geen van de tien deelnemers aan de Ajax EK-pool dacht dat de Roemenen een punt zouden halen tegen Italiƫ. Daardoor waren punten vrijdagavond schaars. Alleen diegenen die vooraf al positief waren over Oranje, scoorden.

Simon Tahamata zat vrijdagavond nog het dichtste bij de juiste uitslag van het opnieuw zeer indrukwekkende Nederlands elftal. Hij had al verwacht dat Oranje zou winnen van Frankrijk en dat de vijftigste interland van bondscoach Van Basten een spektakel zou worden. De jeugdtrainer had ook het aantal gemaakte goals juist (5), maar de verdeling was net niet goed genoeg voor vijf punten, 3-2 had Tahamata. Net als Tahamata schreven ook Urby Emanuelson, Sjaak Swart/Heini Otto en Gregory van der Wiel twee puntjes bij aan het totaal door de voorspellen dat Nederland van de vice-wereldkampioen zou winnen.

Voor zaterdagavond hebben de Ajacieden opvallend weinig vertrouwen in Zweden. Met oud-Ajacieden als Zlatan Ibrahimovic en Markus Rosenberg in de selectie, zien onze deelnemers toch Spanje als favoriet. Slechts een klein aantal denkt dat Zweden toch nog wel een punt haalt. In diezelfde poule, waarvan de nummer 2 Oranje treft in de kwartfinale, weet Rusland zich gesteund door de papieren prognoses van deze pool. Alleen Robin Pronk denkt dat Griekenland in staat is te winnen van de formatie van Guus Hiddink. De overigen zien vooral Rusland winnen, al houden mede-koploper Heyblok en Henri van der Aat het op een gelijkspel.

De tussenstand:

1. Fons Groenendijk, Erik Heyblok 25 punten
3. Urby Emanuelson 22 punten
4. Sjaak Swart/Heini Otto 20
5. Henri van der Aat 18 punten
6. Gregory van der Wiel 17 punten
7. Robin Pronk 14 punten
8. Simon Tahamata 12 punten
9. David Endt 11 punten
10. Herman Pinkster 10 punten