Menu
EK-pool: Groenendijk loopt weer uit

EK-pool: Groenendijk loopt weer uit

Alfons Groenendijk en Gregory van der Wiel waren zaterdagavond in de Ajax EK-pool uitstekend op dreef. Beiden hadden zowel de wedstrijd Zweden - Spanje als Griekenland - Rusland juist voorspeld en maakten dus een klapper van jewelste.

Als zondagavond de laatste poulerondes van start gaan, weet Groenendijk dat hij een flinke marge heeft opgebouwd in de Ajax EK-pool. De assistent-trainer liet Heyblok de hielen zien. Heyblok, die zelf twee puntjes haalde, zag opeens Gregory van der Wiel naast zich opduiken. De verdediger scoorde net als Groenendijk zaterdag de maximale punten.

Voor zondagavond ziet de koploper Tsjechië en Turkije op 1-1 eindigen en Portugal wint ook zijn derde duel. Volgens Groenendijk schuift de formatie van bondscoach Scolari de Zwitsers met 3-0 opzij. Heyblok denkt dat Tsjechië wint, net als Van der Aat, Van der Wiel, Pronk en Endt. Zoals we inmiddels wel van hem zijn gewend, heeft Endt de opvallendste uitslag ingevuld. Hij denkt dat de ploeg van de voormalige Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera met 4-1 wint!

De tussenstand:

1. Fons Groenendijk 35 punten
2. Erik Heyblok en Gregory van der Wiel 27 punten
4. Urby Emanuelson 26 punten
5. Sjaak Swart/Heini Otto 24
6. Robin Pronk 19 punten
7. Henri van der Aat 18 punten
8. Herman Pinkster 17 punten
9. Simon Tahamata 14 punten
10. David Endt 13 punten