Menu
EK-pool: Groenendijk slaat slag

EK-pool: Groenendijk slaat slag

De deelnemers aan de Ajax EK-pool hebben in het openingsweekeinde wisselende resultaten behaald. De juiste uitslag bleek in alle vier de duels lastig te voorspellen. Alfons Groenendijk was met twee juiste eindstanden de grote winnaar van dit weekeinde.

Omdat Groenendijk dus in het eerste weekeinde erg goed zat met zijn voorspellingen (juiste eindstanden bij Zwitserland - Tsjechië en Duitsland - Polen en juiste toto-uitslagen voor de overige twee duels) , is het helemaal interessant om te zien wat hij van de poule van Nederland verwacht. Frankrijk zal niet verder komen dan 1-1 tegen Roemenië, denkt de assistent-trainer. En ook Heyblok, met een juiste prognose en nog eens drie juiste winnaars) houdt het op een gelijkspel in de eerste wedstrijd van groep C. Rekeninghoudend met hun voorspellende gaven, gaan de Nederlanders een waardeloos avondje beleven. Zowel Groenendijk als Heyblok verwacht namelijk een nederlaag voor Nederland. Die mening delen ze nog met Herman Pinkster, die 0-1 voor Italië op zijn formulier invulde.

Wie is er wel positief? Laten we door de ingevulde EK-pools neuzen: David Endt, die man die nog geen enkel punt wist te vergaren, houdt het op een gelijkspel tussen Italië en Nederland (1-1), overigens net als Urby Emanuelson en Gregory van der Wiel. Interim-directeur Henri van der Aat denkt dat Nederland wint met 2-1 en Robin Pronk ziet zijn vaderland zelfs met 2-0 winnen! Het duo Sjaak Swart en Heini Otto én Simon Tahamata zien Oranje ook winnen, 2-1.

De tussenstand na het eerste weekeinde:

1. Alfons Groenendijk 14 punten
2. Erik Heyblok en Henri van der Aat 11 punten
4. Gregory van der Wiel, Team Swart/Otto en Urby Emanuelson 9 punten
7. Robin Pronk 8 punten
8. Simon Tahamata 6 punten
9. Herman Pinkster 4 punten
10. David Endt 0 punten