Menu
El Ghazi: drie hoogtepunten tot nu toe

El Ghazi: drie hoogtepunten tot nu toe

Anwar El Ghazi zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2019 aan Ajax bindt. De aanvaller blikt in drie momenten terug op zijn nog korte, maar desalniettemin al mooie carrière in Amsterdam.

17 augustus 2014, AZ - Ajax (1-3), eerste officiële doelpunt voor Ajax 1
,,Een heel mooi moment, ik kan het me meteen ook weer herinneren. Ik kreeg de bal in de 89ste minuut. Wat ik doe is een enkele schaar naar binnen en ik schop de bal richting verre hoek, zo de kruising in. Dan voel je zo’n ontlading, het is zo’n mooi moment, echt geweldig.”

13 april 2013, eerste contract bij Ajax
,,Dat is nu anderhalf jaar geleden. Mijn eerste contract en meteen bij Ajax. Ook een heel mooi en belangrijk moment. Ik had er zin in, wilde me laten zien, me waarmaken in het shirt van de club. Ik denk dat dat gelukt is. Nu met dit nieuwe contract wil ik de volgende stap zetten. Dat betekent nog meer presteren in het eerste elftal en nog belangrijker zijn voor het team.”

21 oktober 2014, FC Barcelona - Ajax (1-3), eerste Champions League-goal
,,We stonden 2-0 achter, toen mocht ik invallen. Het was zo rond de 70ste minuut. In Camp Nou spelen voor 100.000 man, dat was sowieso al een moment van kippenvel. Het ging goed, ik had al een paar goede acties gemaakt. Ik scoorde vlak voor tijd uit een intikkertje, maar toch was het zo’n ontlading. Ik kon het haast niet geloven, dat was wel te zien volgens mij. Het enige dat ik dacht was: nu er nog één maken. Die 100.000 toeschouwers waren heel even stil. Ik kreeg nog een kans, maar een tweede keer scoren lukte helaas niet."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Pro Shots (onderste foto)

Anwar El Ghazi juicht als hij gescoord heeft tegen AZ. Anwar El Ghazi juicht als hij gescoord heeft tegen AZ.
In april 2013 tekende El Ghazi zijn eerste contract bij Ajax. In april 2013 tekende El Ghazi zijn eerste contract bij Ajax.
Hoogtepunt: scoren tegen FC Barcelona in Camp Nou. Hoogtepunt: scoren tegen FC Barcelona in Camp Nou.