Menu
El Ghazi en Bazoer trainen met de groep

El Ghazi en Bazoer trainen met de groep

Na een succesvolle week met overwinningen op Celtic en PEC Zwolle kreeg de Ajax-selectie twee dagen vrij van Frank de Boer. Na de kleine ‘break’ kreeg de coach donderdagochtend goed nieuws uit de ziekenboeg. Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi keerden na afwezigheid door blessures weer terug op het trainingsveld van de Toekomst.

Het was voor beide spelers weer een tijd geleden dat zij voet op het Amsterdamse gras zetten voor een training met de groep. El Ghazi raakte een maand geleden in het thuisduel met Fenerbahçe geblesseerd aan zijn enkel. Twee weken later kreeg Bazoer bij zijn debuut voor het Nederlands Elftal last van zijn hamstring. Na een periode van rust en revalidatie is het een goed teken dat beide basisklanten de volledige training meededen. Het is nog onzeker of zij komend weekend deel uit maken van de selectie voor het duel met Heerenveen.

Jong Ajacieden

Bij blessuregevallen komen er posities vrij in de selectie van Ajax. Op dat soort momenten wordt er dan vaak een beroep gedaan op de Ajax-jeugd. Afgelopen week waren het Donny van de Beek en Vaclav Cerny die deze plekken met verve invulden. Terwijl Van de Beek debuteerde tegen Celtic was het Cerny die in Glasgow de winnende treffer voor zijn rekening nam. Samen met Sam Hendriks trainden beide Jong Ajacieden vandaag mee met het vlaggenschip.

Het slotstuk
Na de laatste oefening waren het de aanvallers die de adidas-ballentas erbij pakten en langer op het veld bleven staan. Zij namen doelman Diederik Boer onder vuur met schoten, kopballen, volleys en stiftjes. Dit resulteerde in prachtige reddingen van Boer en sublieme doelpunten van de overgebleven aanvallers. Uiteindelijk liet ook Arek Milik met drie achtereenvolgende treffers zien het vizier op scherp te hebben. Hopelijk een voorbode op het competitieduel met Heerenveen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst