Menu
El Ghazi en Dolberg scoren in interlands

El Ghazi en Dolberg scoren in interlands

Anwar El Ghazi en Kasper Dolberg hebben vrijdagavond gescoord voor hun nationale ploeg onder de 21 jaar. Jong Oranje met naast El Ghazi ook Jairo Riedewald in de basis, speelde 2-2 bij Jong Wit-Rusland. Kasper Dolberg scoorde bij zijn debuut voor Denemarken onder 21, dat met 0-4 won bij Wales.

Na ruim een kwartier kwam Jong Oranje op achterstand. Een handsbal noopte de scheidsrechter tot het geven van een strafschop. Oud-Ajacied Mickey van der Hart had geen antwoord op de inzet van Savitski van elf meter, 1-0.

Goal El Ghazi
In de tweede helft zette Anwar El Ghazi de formatie van bondscoach en oud-Ajacied Fred Grim weer op gelijke hoogte. Lang konden de Nederlandse talenten die voorsprong niet vasthouden, want weer was het Savitski, nu met een intikker, die Jong Wit-Rusland aan de leiding bracht. Twaalf minuten voor tijd sleepte Luckassen alsnog een punt binnen voor Jong Oranje, dat nu ver verwijderd is van de eerste plaats. Slowakije leidt namelijk met 12 punten uit 5 duels, gevolgd door Nederland met 10 uit 6.

Debuut Dolberg
Kasper Dolberg debuteerde in Denemarken onder 21 bij Wales. Hij mocht in de 71e minuut invallen voor oud-Ajacied Lucas Andersen en luisterde twaalf minuten na zijn entree zijn debuut gelijk op met een doelpunt. In Wales wonnen de Denen met 0-4. Met 19 punten uit 7 duels, gaat Denemarken riant aan de leiding voor EK-kwalificatie. Pas op zes punten volgt Roemenië.

Opstelling Jong Oranje: Van der Hart; Hateboer, Luckassen, Rekik, Ake, Riedewald, Boëtius,Vilhena, El Ghazi, Ramselaar, Kishna

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst