Menu
El Ghazi en Viergever trots op debuut

El Ghazi en Viergever trots op debuut

SDC Putten – Ajax was een wedstrijd waarin de Ajax-debutanten veelvuldig tot scoren kwamen. Vijf van de zes Ajacieden die voor het eerst een wedstrijd in het Ajax-shirt afwerkten maakten ook direct hun eerste doelpunt. De van AZ overgekomen Nick Viergever verzorgde het openingsdoelpunt, waarna Anwar El Ghazi vervolgens drie fraaie goals voor zijn rekening nam.

De ene debutant is de andere niet. Waar Nick Viergever er inmiddels ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal erop heeft zitten, moet Anwar El Ghazi nog aan zijn eerste Eredivisieduel beginnen. Wel begonnen beide spelers hun carrière bij Sparta Rotterdam en scoorden ze zaterdagmiddag tijdens hun eerste (oefen)wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax.

Viergever keek met een goed gevoel terug op zijn debuutwedstrijd: ,,Het was leuk natuurlijk. Ik scoor de eerste goal, dat is mooi meegenomen. We winnen overtuigend, hebben mooi gespeeld en een goed resultaat neergezet.” Zijn eerste week bij Ajax ervaart Viergever ook positief. ,,Het is allemaal wat groter hier, natuurlijk is het altijd even wennen bij een nieuwe club. Het is weer een stapje verder dan bij AZ, er zijn hier net wat meer faciliteiten en mogelijkheden.”

Was het voor Viergever een bijzonder moment om voor het eerst het rood-witte Ajax-shirt aan te trekken? ,,Het is speciaal, Ajax is toch de grootste club. En om dan voor het eerst een shirt met drie sterren aan te trekken, en ook nog met rugnummer 4, dat geeft wel een kick.”

Ook uitblinker Anwar El Ghazi had genoten van zijn eerste optreden in de hoofdmacht. ,,Ik wilde deze wedstrijd vooral genieten en laten zien wat ik kan. Acties maken en natuurlijk belangrijk zijn.” De aanvaller weet helder onder woorden te brengen wat voor voetballer hij precies is: ,,Eigenlijk ben ik een klassieke rechtsbuiten, goed in één op één en passeerbewegingen. Ik wil een publiekslieveling worden, het is mooi als mensen voor mij naar het stadion komen.”

Niet elke Ajacied is het gegeven om in zijn officieuze debuut meteen drie doelpunten te maken. ,,Het is natuurlijk mooi om drie keer te scoren, daar geniet ik van. Iets wat Jaap Stam me als trainer van Jong Ajax ook op het hart heeft gedrukt: vooral genieten van die eerste week trainen met Ajax 1. En dat heb ik gedaan.”

Of El Ghazi zich weer volgens plan moet melden bij Jong Ajax of misschien later deze voorbereiding weer mag meetrainen met het eerste elftal, hij vindt het allemaal mooi. ,,Ik ben Frank de Boer heel dankbaar dat ik deze week mee mocht trainen en mijn debuut heb mogen maken. En of ik nu voor de F1, de A1 of het eerste elftal speel, dat maakt me echt niets uit. Ik ben gewoon blij om voor Ajax te spelen.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Nick Viergever wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt. Nick Viergever wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt.