Menu
El Ghazi in definitieve selectie Oranje

El Ghazi in definitieve selectie Oranje

Anwar El Ghazi is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië. Het is de eerste keer dat de Ajax-aanvaller een uitnodiging krijgt voor het Nederlands elftal. Ook Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Jairo Riedewald en Kenny Tete zijn opgeroepen door bondscoach Danny Blind.

El Ghazi was vorige week voor het eerst in de voorselectie opgenomen. De aanvaller liet toen weten Oranje definitief boven Marokko te hebben verkozen. Joël Veltman, die ook deel uitmaakte van de voorselectie, zit niet bij de 23-koppige groep.

Oranje speelt zaterdag 10 oktober uit tegen Kazachstan. Dinsdag 13 oktober wordt in de Amsterdam ArenA de laatste EK-kwalificatiewedstrijd afgewerkt tegen Tsjechië. Nederland staat vierde in groep A met 10 punten uit 8 wedstrijden en heeft kwalificatie niet meer in eigen hand.

Jong Oranje
Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven zijn geselecteerd voor Jong Oranje. Het elftal van bondscoach Fred Grim speelt 11 oktober in Nijmegen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije. Jong Oranje is met twee zeges uit twee duels koploper in groep 8.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots