Menu
El Ghazi staat voor jubileumduel

El Ghazi staat voor jubileumduel

Voor Anwar El Ghazi heeft het duel bij FC Groningen een speciaal tintje. De aanvaller staat voor zijn vijftigste wedstrijd in de Eredivisie. El Ghazi debuteerde in augustus vorig jaar thuis tegen Vitesse. Hij wist tot op heden achttien keer te scoren in competitieverband.

Ook een oud-Ajacied staat op de drempel van een mijlpaal. Groningen-middenvelder Rasmus Lindgren kan tegen zijn voormalige werkgever zijn 150e wedstrijd spelen. Lindgren speelde verspreid over twee periodes vijf seizoenen voor Ajax.

Een drietal Ajacieden kan zondag een jubileumtreffer maken. Davy Klaassen en zijn Deense teamgenoten Lasse Schöne en Viktor Fischer staan allemaal op 24 goals.

Twee treffers
Op basis van de statistieken lijkt het aannemelijk dat het publiek in het Euroborg twee treffers te zien krijgt. Zes van de laatste tien onderlinge duels eindigen in een 2-0-overwinning voor Ajax. En vorig seizoen was Groningen in de thuiswedstrijd met die cijfers te sterk.

FC Groningen – Ajax wordt voor de 37e keer gespeeld. De hoofdstedelingen wonnen liefst 23 keer. Zeven edities eindigden in een gelijkspel en zesmaal won Groningen.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees