Menu
El Ghazi verlengt contract tot 2019

El Ghazi verlengt contract tot 2019

Ajax en Anwar El Ghazi hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2016. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 oktober 2014 en loopt tot en met 30 juni 2019.

El Ghazi werd op 3 mei 1995 geboren in Barendrecht. Hij maakte op 3 augustus 2014 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal PEC Zwolle – Ajax (1-0). Tot nu toe speelde hij negentien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin zes doelpunten. ,,Een blijer persoon dan ik kan je nu niet vinden", zegt El Ghazi. ,,Ik hoefde er zeker niet lang over na te denken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Ajax, de club heeft veel vertrouwen in me en het publiek is fantastisch."

Eerder verlengden spelers als Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Jasper Cillessen ook al hun contract bij Ajax. El Ghazi: ,,Het is zaak deze kern bij elkaar te houden en als één team te groeien. We willen allemaal bij elkaar blijven en van daaruit presteren."

El Ghazi kampt overigens momenteel met liesklachten, waardoor hij afgelopen zondag de wedstrijd in Den Haag aan zich voorbij moest laten gaan. Deze spierblessure houdt hem in elk geval ook voor de komende wedstrijd tegen Willem II aan de kant. In aanloop naar de daaropvolgende wedstrijd, woensdag 10 december tegen Apoel FC, wordt zijn inzetbaarheid per dag bekeken. Het is op dit moment nog twijfelachtig of hij op tijd fit zal zijn voor dit laatste duel in de poulefase van de UEFA Champions League.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst