Menu
El Hamdaoui en Van der Wiel ontbreken

El Hamdaoui en Van der Wiel ontbreken

Martin Jol kan donderdagavond in het bekerduel met BV Veendam niet beschikken over Mounir El Hamdaoui en Gregory van der Wiel. De topscorer en rechtsback van Ajax kampen met lichte blessures en worden daarom aan de kant gehouden. Jol en Stekelenburg schoven woensdagmiddag aan om vooruit te blikken op de bekerwedstrijd.

Kort na het middaguur namen Jol en Stekelenburg plaats achter de tafel van de goed gevulde perszaal op de Toekomst. Geregistreerd door vijf camera’s ging het weinig over Veendam, Ajax’ tegenstander in de vierde ronde van de KNVB beker. De nederlagen tegen ADO en Auxerre boden meer reden tot gespreksstof. Net als de recente kritiek van Johan Cruijff.

De belangrijkste voorbeschouwende woorden over Veendam gingen over spelers die er donderdagavond niet bij zullen zijn. El Hamdaoui (enkel), Van der Wiel (onderbeen) en ook Oleguer (bovenbeen) zijn niet beschikbaar voor het bekerduel met de nummer twaalf uit de Jupiler League. Jol verwacht dat hij zondag tegen AZ wel weer een beroep op El Hamdaoui en Van der Wiel kan doen. Naast het drietal geblesseerden ontbreken ook de langer uitgeschakelde Lodeiro (voet) en Vermeer (hamstring) tegen Veendam. Over de club uit de provincie Groningen, die in de vorige ronde Helmond Sport uitschakelde, zei Jol: ,,Ploegen uit de eerste divisie moet je nooit onderschatten." Daarmee verwees de coach naar de paar lastige bekerduels die Ajax vorig seizoen tegen AGOVV en FC Dordrecht beleefde. Tegen MVV (5-0) ging het in de vorige bekerronde overigens wel eenvoudig. Over het scorend vermogen van Veendam liet Jol zich ook nog even uit: ,,Ze hebben Michael de Leeuw. Die heeft vorig seizoen 25 doelpunten gemaakt.”

Stekelenburg: ,,We laten ons niets aanpraten." Stekelenburg: ,,We laten ons niets aanpraten."

Over de kritiek van Cruijff zei Jol: ,,We kennen zijn mening. Maar omdat we momenteel geen Overmarsen en Finidi’s hebben, spelen we vanuit een ander concept. Vorig seizoen heeft ons dat veel opgeleverd. Weinig tegengoals en liefst 155 doelpunten in totaal. Dit seizoen, en zeker de laatste weken, gaat het alleen wat minder.” Stekelenburg vulde zijn trainer aan: ,,Verliezen is altijd vervelend. Zeker als je thuis verliest. Maar we weten met zijn allen wat we kunnen. Daarom laten ons door niemand iets aanpraten.”

Over de doelpuntloze fase waarin aanvoerder Suarez momenteel verkeert, maakt Stekelenburg zich geen zorgen. ,,Hij heeft vorig jaar vijftig goals gemaakt. Ook dit seizoen heeft hij er alweer een aantal gemaakt. De laatste weken gaat het hem wat moeilijker af, maar het scoren komt heus wel weer terug bij hem. Op de training schiet hij in ieder geval alles binnen.” En dan met een glimlach: ,,Maar niet bij, gelukkig.”

De bekerwedstrijd Ajax - Veendam begint donderdag om 18:45 uur. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Koop je kaarten online via onderstaande link (tot en met donderdag 12:00 uur) of via een van de verkooppunten van TicketBox bij jou in de buurt. Vanaf 16:45 uur is er stadionverkoop bij de kassa’s aan de Noordzijde van het stadion, ter hoogte van ingang D. Voor het duel geldt vrije verkoop. Je hebt dus géén Club Card nodig.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je kaarten voor Ajax - Veendam online (t/m 11 november 12:00 uur)

Zoek een verkooppunt van TicketBox bij jou in de buurt

Jol: ,,Ploegen uit de eerste divisie moet je nooit onderschatten." Jol: ,,Ploegen uit de eerste divisie moet je nooit onderschatten."