Menu
El Hamdaoui: 'Lucht is geklaard'

El Hamdaoui: 'Lucht is geklaard'

In een van de vele zalen van het Cornelia Diamond hotel verzamelt het Nederlandse en Turkse journaille zich. Op de persdag interviewden de aanwezige journalisten verschillende Ajax-spelers. Ajax.nl sprak met Mounir El Hamdaoui.

Mounir El Hamdaoui trainde vrijdag in het krachthonk met fysiotherapeut Frank van Deursen. De aanvaller heeft een lichte irritatie aan zijn rechterknie. ,,Ik heb nog last van mijn knie, maar het gaat gelukkig steeds beter’’, zegt El Hamdaoui als hij plaatsneemt op een van de banken.

Samen met 22 andere Ajacieden belegt hij het trainingskamp in Belek. De intensieve trainingsweek bevalt hem prima. ,,De trainingsfaciliteiten hier zijn erg goed. Ik was nog niet eerder in Turkije geweest. Het is hier erg mooi.’’

Frank de Boer volgt de verrichtingen van El Hamdaoui op de voet. Frank de Boer volgt de verrichtingen van El Hamdaoui op de voet.

In zijn eerste seizoenshelft bij Ajax liet El Hamdaoui zien dat hij een technisch zeer begaafde voetballer is. Met een pure vorm van elegantie en tactische slimheid produceerde hij het ene doelpunt na het ander en creëerde enkele ware beauties. De productiefste speler van Ajax wist tot nu toe vijftien keer het doel van de tegenstander te vinden (11x Eredivisie, 2x Champions League, 2x KNVB beker).

Na de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan in december kwam hij niet meer in actie en meldde zich na de winterstop weer bij Ajax. ,,Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer’’, zegt hij. ,,We hebben beiden ons zegje kunnen doen en daarmee is de lucht geklaard.’’

Voor de tweede seizoenshelft is El Hamdaoui in ieder geval positief gestemd. ,,Ik hoop dat het goed uitpakt. We moeten de draad weer oppakken en hopelijk kan je het bekronen met het kampioenschap.’’

Ajax reist zaterdag door naar Istanbul voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Galatasaray. Het duel staat in het teken van de opening van het nieuwe stadion van Galatasaray. De vriendschappelijke wedstrijd tegen de Turkse club begint om 20:45 uur (19:45 uur Nederlandse tijd) in de Turk Telekom Arena. De wedstrijd is live te volgen op Eredivisie Live.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Louis van de Vuurst/Ajax.nl