Menu
El Hamdaoui op tijd fit voor VVV

El Hamdaoui op tijd fit voor VVV

Martin Jol kan zondag tegen VVV-Venlo waarschijnlijk gewoon een beroep doen op Mounir El Hamdaoui en Mido. Beide aanvallers kampten de afgelopen dagen met lichte klachten, maar lijken op tijd fit voor de komende wedstrijd. Een prettig gegeven, zeker gezien de schorsing van Luis Suarez.

De wedstrijdballen van de afgelopen twee duels tussen Ajax en VVV liggen in Suarez’ voetbalmuseum in Uruguay. Vorig seizoen was Suarez ongekend productief tegen de club uit Limburg. In Venlo nam hij de volledige productie voor zijn rekening: 0-4. De wedstrijd in Amsterdam (7-0) leverde hem opnieuw een hattrick op. Volgens goed gebruik kreeg hij daarom beide keren de bal mee naar huis.

De nummer zeventien van Eredivisie hoeft zondag niet opnieuw te vrezen dat de wedstrijdbal in Uruguay belandt. De uitwedstrijd tegen VVV is voor Ajax de eerste in een lange reeks van wedstrijden zonder aanvoerder Suarez. De topscorer van vorig seizoen komt vanwege zijn schorsing alleen dit kalenderjaar nog in Europees verband tegen AC Milan in actie. Het treffen met VVV is de eerste van zeven wedstrijden die hij vanaf de tribune zal moeten bekijken. ,,We hebben genoeg spelers om die opgevallen plek in te vullen”, sprak Jol vrijdagmiddag tijdens het persmoment. ,,Vorig jaar hebben ook een aantal keren zonder Luis gespeeld, dus het is zondag niet nieuw voor ons.”

El Hamdaoui lijkt op tijd fit voor de wedstrijd tegen VVV. El Hamdaoui lijkt op tijd fit voor de wedstrijd tegen VVV.

Uit de ziekenboeg viel verder goed nieuws te melden. Mido en El Hamdaoui lijken op tijd fit voor de wedstrijd tegen VVV. Mido had de afgelopen dagen last van zijn lies en El Hamdaoui moest zich dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid halverwege laten wisselen met een pijnlijke linkerenkel. ,,Ik verwacht dat iedereen erbij is”, zei Jol hoopvol. De trainer moet het zondag naast Suarez in ieder geval zonder de langdurig uitgeschakelde Vermeer, Lodeiro en Jozefzoon doen. Ook Ooijer en Lindgren ontbreken wegens hun rode kaarten van de afgelopen weken.

Dat VVV momenteel op de voorlaatste plaats van de Eredivisie staat, zegt Jol niet zoveel. ,,Natuurlijk gaat het dit seizoen minder met VVV, maar dat heeft vooral met het vertrek van Honda te maken. Ze hebben dit seizoen weliswaar veel wedstrijden verloren, maar daar zaten ook een aantal kleine nederlagen tussen. De krachtsverschillen waren toen niet zo heel groot. Denk bijvoorbeeld aan de wedstrijd die ze begin dit seizoen tegen FC Twente (1-2 nederlaag, red.) speelden. Aan de andere kant kon Vitesse ze laatst veel pijn doen via de counter (1-5, red.).”

Voor Ajax is het vooral zaak om zondag weer eens te winnen. Na de competitienederlagen tegen ADO Den Haag en AZ en het gelijkspel tegen PSV wacht Ajax nog steeds op de eerste (en enige) competitiezege in november. Bovendien slaagde Ajax er de afgelopen drie wedstrijden (AZ, PSV en Real Madrid) niet in om te scoren. ,,We moeten proberen om zo snel mogelijk weer een winnend elftal te krijgen. Dan keert het plezier vanzelf terug.”

Tekst en foto: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van VVV - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van VVV - Ajax!