Menu

El Hamdaoui schiet Marokko naar winst

Mounir El Hamdaoui heeft Marokko een overwinning bezorgd. De Ajacied maakte in de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup 2012 tegen Tanzania de enige treffer.

Mounir El Hamdaoui scoorde op slag van rust de enige treffer van de wedstrijd. Marokko gaat nu aan de leiding in hun groep, maar de concurrentie komt zondag nog in actie. Marokko heeft vier punten uit twee wedstrijden.

Kameroen kwam in de kwalificatieronde voor plaatsing van de Africa Cup in actie tegen Congo. Eyong Enoh stond in de basis en zag zijn team in eigen land niet verder komen dan 1-1. Bovendien was Congo zelf verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Kameroen. De gasten schoten in eigen doel.

Jong Oranje verloor zonder Ajax-inbreng, Daley Blind kwam niet in actie, het eerste play-offduel voor een plaats op het EK kansloos met 3-1 van Jong Oekraïne. De return in Oekraïne wordt dinsdag afgewerkt. Ook die wedstrijd zal Ajacied Siem de Jong aan zich voorbij moeten laten gaan wegens een hamstringblessure, die hem twee tot vier weken aan de kant zal houden.