Menu
El Hamdaoui wil derde ster op shirt

El Hamdaoui wil derde ster op shirt

Daar hing vrijdagmiddag het mooie Ajax-shirt om de schouders van Mounir El Hamdaoui, de kersverse nieuwe Ajacied in Amsterdam. Hij moet vanaf nu het droomduo in de voorhoede gaan vormen met Luis Suarez. Zijn doel? ,,Drie sterren op dit shirt zou fantastisch zijn. Ik zal er alles aan doen om dat waar te maken.”

Het shirt stond de Marokkaanse aanvaller uitstekend. ,,Het voelt goed”, sprak hij zelf in het spelershome op de Toekomst kort na de ondertekening. ,,We zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om dit rond te maken en bij onderhandelingen weet je dat het een tijdje kan duren. Ik ben blij dat het eindelijk achter de rug is en dat ik me kan concentreren op het voetballen.”

Bij Ajax treft El Hamdaoui in ieder geval twee goede bekenden, trainer Martin Jol en Demy de Zeeuw. Met Jol werkte hij al eens samen bij Tottenham Hotspur, met De Zeeuw bij AZ. ,,Ik ken de trainer al een tijdje en ik heb een goede band met hem. Hij is een van de redenen dat ik bij Ajax ben gekomen. Demy de Zeeuw heb ik de afgelopen dagen af en toe gesproken. Over Ajax hoefde hij mij echter niets te vertellen. Ajax is een grote club, dat wist ik als kleine jongen al. Ajax is echt een topclub in de wereld.”

Tevreden gezichten bij zowel Mounir El Hamdaoui als trainer Martin Jol. Tevreden gezichten bij zowel Mounir El Hamdaoui als trainer Martin Jol.

Met het rugnummer 9 zal hij misschien al vanaf zaterdag zijn waarde voor Ajax kunnen bewijzen. Met Luis Suarez, Voetballer van het Jaar 2010 kan de Voetballer van het Jaar 2009 een droomduo gaan vormen. ,,Ik kijk altijd uit om met goede voetballers samen te spelen en Luis is zo’n goede voetballer.”

Heeft El Hamdaoui zich al een doel gesteld over wat hij wil bereiken bij Ajax? ,,Ik ben niet zo van het vooraf zeggen wat je wilt bereiken. Maar ik wil het hoogsthaalbare. Dat betekent sportief gezien in elke competitie hoog meedraaien. Het zal fantastisch zijn als er drie sterren op het shirt komen en ik zal er alles aan doen om dat waar te maken.”

Uiteraard was trainer Martin Jol content met de nieuwe aanwinst. ,,Ik ben zeer tevreden dat we er iemand bij hebben die goals maakt. Mounir is een rasvoetballer. Hij heeft een gigantische techniek." En wie weet krijgen de fans hem al snel in actie te zien. ,,We hebben het bij de KNVB geregeld waardoor hij in de Johan Cruijff Schaal zou kunnen spelen”, aldus de tevreden trainer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst