Menu
El Maach: 'Daar leef ik voor'

El Maach: 'Daar leef ik voor'

Helaas voor Ajax O19 zit de UEFA Youth League-deelname erop, maar Issam El Maach kan tevreden terugkijken op het Europese avontuur. Hij verrichte dit seizoen in 7 duels liefst 45 reddingen. “Laatst kwam iemand van het science team naar me toe: ‘je hebt tegen Bayern-thuis niet normaal veel reddingen verricht’, zei hij. Dat is mooi. Deze wedstrijden zijn top. Hier leef ik voor.”

El Maach werd in Limburg geboren, maar voelt zich naar eigen zeggen Brabander. In de eerste plaats is hij vooral Marokkaans, zo vertelt hij in de Talent Tuesday Show. “Sommige mensen zeggen tegen mij: ‘je bent te verkaast’. Maar mensen die mij goed kennen, weten dat ik Mocro ben.”

In de Talent Tuesday Show vertelt een openhartige El Maach over rituelen voor de wedstrijd, zijn geloof en waarom hij in Lyon een vlag van Kameroen op z’n keeperschandschoenen had. En hij durft te dromen.

“Ik hoop Ajax zo snel mogelijk te halen. Wat een realistische termijn is? Tja..1 jaar niet. Ik hoop over 2 jaar mijn debuut te hebben gemaakt. Maar het kan snel gaan. Ik had bijna tegen Heerenveen al gedebuteerd, als ook Kostas (Lamprou) was uitgevallen."

Lees ook: Ajax-jeugd op schot voor goede doel
Bekijk ook: Reportage: Europees avontuur O19 eindigt in Lyon

Tekst en beeld: Ajax.nl