Menu

Elftal van de maand januari

Het nieuwe jaar beginnen wij met het stoere elftal van Gino Martens. Zijn voetbalclub is Unitas '59 in Eindhoven, daar voetbalt hij bij de Mac Mini's.

Het is al een echt elftal. Ze worden gesponsord en krijgen allemaal shirts. En aan het eind van het seizoen krijgen ze ook nog eens een maaltijd aangeboden.

Gino is 5 jaar, maar als je 3 jaar bent kan je al beginnen met trainen bij Jo. Bij de training gaan ze eerst een half uurtje dribbelen, afwerken op het doel, slalom door de pionnen, een "een-tweetje" met de trainer en dan proberen te scoren. Nog een korte conditietraining en dan een echt potje voetballen.

Soms staan ze wel eens wat te kletsen, maar dan roept de trainer: "Kom, jongens voetballen, straks weer kletsen". Zij hebben ook fanatieke ouders die hun toeschreeuwen en soms willen helpen door de bal uit het doel te houden! Het was helaas niet gelukt, want diegene kreeg mooi de rode kaart en moest weg wezen!.

Jullie horen het wel het is een super team en met een keeper als Guus komt niemand tot scoren. Het is net of hij in het Nederlands Elftal staat.

Wil jij ook met jouw elftal voorgesteld worden?
Stuur ons een emailtje en laat ons weten in welk team je zit en de bijzonderheden over je team. De teamfoto en tekst kun je sturen naar kidsclub@ajax.nl.
Je kunt alleen 'elftal van de maand' worden als jij of een teamgenootje lid is van de Ajax Kids Club. Daarom willen wij ook graag het Ajax Kids Club-nummer van jullie weten. Als je een e-mailtje stuurt, zet dit dan in het subject/onderwerp.