Menu

Elftal van de maand juli

Graag stellen wij jullie voor aan het elftal van Mitchell Harig. Hij speelt samen met zijn vrienden in de AFC F3 uit Amsterdam. Hier volgt een mooie foto van hen.

Voorste rij:
Mitchell Harig, Ethan Spanjaard, Aart Delsing, Nick Frese,Carlo Teixeira.
Achterste rij:
Jonathan Weinstein, coach Gerard Spanjaard, Bart Wisman, Mickey van der Hart, David van Paridon en coach Serge Frese.

Onderstaand een kort verslag van een trouwe supporter van het team.

"Aan het eind van het seizoen 2000-2001 werden 9 spelers uit F-0 verzocht het tweede
jaar al meteen aan het grote werk te beginnen in de F-juniorencompetitie. Op een enkele uitzondering na waren (en zijn) het hele kleine mannetjes van 6 en 7 jaar die niet geheel onterecht de lachlust opwekten van hun vele grotere 8-en 9-jarige tegenstanders.

Het was niet altijd even leuk de eerste wedstrijden voor de herfstvakantie. Weliswaar nog vol goede moed een toernooi gewonnen, maar daarna waren uitslagen boven de 10 eerder regel dan uitzondering. De kleine mannen werden steeds stiller. Maar zie, tweemaal per week trainen, veel oefenen op de posities en wennen aan dat nu wel hele grote veld doet wonderen. Na de herfstvakantie werden ze een klasse lager ingedeeld, maar nog steeds tegen tweedejaars f1 tot f3- teams. Vanaf toen begon het lekker te lopen. Als een goed geoliede trein daverden de kleine mannetjes over de ene na de andere veel grotere tegenstander heen.

Een van de pluspunten van de F3 is dat vrijwel iedereen kan en durft te scoren. Mickey van der Hart en Nick Frese omdat ze zo hard kunnen schieten. Mitchell Harig omdat die het liefst z'n vader en moeder in de rust ook nog voorbij pingelt, Bart Wisman omdat die altijd doorgaat, Ethan Spanjaard vanwege z'n onwaarschijnlijke snelheid en David van Paridon vanwege de bekeken pasjes en slimme balletjes.


Het eigen goal schoonhouden gaat prima: Aart Delsing (geen verdediger maar balafpakker), Jonathan Weinstein met opgestroopte mouwen en als ausputzer Carlo Teixeira die als kleinste zijn twee maal zo lange tegenstanders in het stof doet bijten. De grote mannen achter de kleine schermen zijn leider Gerard Spanjaard en assistent Serge Frese en natuurlijk trainer Rijk Lam.

In deze competitie zijn ze derde geworden en ze kijken nu al uit naar het nieuwe seizoen."


Wil jij ook met jouw elftal voorgesteld worden?
Stuur ons dan een briefje of emailtje en laat weten in welk team je zit en vermeld wat bijzonderheden en stuur een groepsfoto van jullie elftal naar:
Ajax Kids Club
Postbus 12044
1100 AA Amsterdam
E-mail: kidsclub@ajax.nl
Je kunt alleen 'Elftal van de maand' worden als jij of een teamgenootje lid is van de Ajax Kids Club. Daarom willen wij ook graag het Ajax Kids Club lidnummer van jullie weten. Als je een e-mailtje stuurt, kan je deze het beste in het subject/onderwerp zetten.

We hopen gauw wat van je te horen!