Menu
Eli Sarasola: Goedlachse doelvrouw op haar plek bij Ajax Vrouwen

Eli Sarasola: Goedlachse doelvrouw op haar plek bij Ajax Vrouwen

Ajax Vrouwen-doelvrouw Eli Sarasola is een duidelijke sfeermaakster in het team. Het contrast is dan ook groot wanneer de keepster haar ‘gameface’ opzet. De concentratie en het fanatisme spat er in dat geval vanaf bij de Spaanse. Vrijdag hoopt ze na de landstitel ook de KNVB Beker te winnen met haar team.

In de gewonnen kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag (2-1 winst) ging het na afloop natuurlijk over de doelpunten van Inessa Kaagman en Marjolijn Van den Bighelaar maar ook Sarasola wist zich te onderscheiden met fraaie reflexen. ,,Het was een van de mooiste dagen uit mijn gehele carrière. Ik ben met FC Barcelona al eens kampioen geworden, maar dit was wel specialer. Zeker gezien vorig jaar toen het niet lukte. We werken hard en ik leer elke training bij. Door alleen al naar een speelster als Daphne Koster te kijken, pik ik al veel op."

,,Twee prijzen pakken in één seizoen was de doelstelling vanaf het begin. De eerste is binnen, nu alles geven voor de tweede trofee."

De keepster is gelukkig in Amsterdam. Het helpt ook dat er een landgenote in het team aanwezig is. ,,Het is fijn dat Ana (Romero Moreno) deel uit maakt van de selectie. Ze is een echte vriendin en we hebben een heerlijke rivaliteit." Op de training van dinsdag wist Sarasola tot haar grote vreugde een penalty van Romero te keren. ,,Hoe meer schoten ik van haar pak, hoe beter', lacht de 26-jarige.

Spaans en Nederlands, het is natuurlijk een wereld van verschil. Maar met die taalbarriére weet Sarasola steeds beter om te gaan. ,,Vorig jaar was het wel lastig, maar tegenwoordig is mijn Nederlandse 'voetbalvocabulaire' goed in orde. Nu probeer ik ook meer te coachen in het Nederlands zoals links en rechts."

Wie voegt zich komende vrijdag bij dit mooie lijstje? Ajax of PSV? #KNVBBeker pic.twitter.com/cQFMZg5eTL

— KNVB (@KNVB) 31 mei 2017

Trainer Ed Engelkes schakelde de doelvrouw vrijdag tijdens de laatste competitiewedstrijd, uit bij PSV, nog in als tolk. ,,Ik was reserve, maar moest van de bank komen om instructies te vertalen richting Romero. Het is nog steeds 'work in progress' voor iedereen zullen we maar zeggen."

Ana Moreno Romero en Eli Sarasola, Spaanse vriendinnen in Amsterdamse dienst.
Ana Moreno Romero en Eli Sarasola, Spaanse vriendinnen in Amsterdamse dienst.

Vooruitblikkend op de bekerfinale in Den Haag schat Sarasola tegenstander PSV hoog in. ,,Het is het enige team dat van ons wist te winnen dit seizoen. We treffen vrijdag gewoon een sterke tegenstander. Maar uiteraard hebben we als landskampioen veel zelfvertrouwen. Twee prijzen pakken in één seizoen was de doelstelling vanaf het begin. De eerste is binnen, nu alles geven voor de tweede trofee."

Tickets kopen
De Ajax Vrouwen spelen vrijdag de bekerfinale tegen PSV in Den Haag. De aftrap is om 19:30 uur in het Kyocera Stadion. Kaarten zijn via deze link verkrijgbaar. Het is ook nog mogelijk om op de avond zelf tickets te kopen vanaf 17:00 uur aan de balie bij de hoofdingang.

Lees ook: Vier speelsters Ajax Vrouwen opgeroepen voor Oranje

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees