Menu
Emanuelson: 'Alleen de winst telt'

Emanuelson: 'Alleen de winst telt'

Ajax werkt toe naar het treffen met VVV-Venlo, zondag in de Amsterdam ArenA. Vrijdagochtend ontbrak Urby Emanuelson tijdens de training. De Ajacied bleef uit voorzorg aan de kant omdat hij een dag eerder een tik tegen zijn knie heeft gekregen. Emanuelson: ,,Het is nog de vraag of ik zondag mee kan spelen."

Afgelopen zondag tegen ADO Den Haag zorgde Emanuelson voor een belangrijke voorzet waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel. Het team van Martin Jol kwam met de schrik vrij door een late treffer van Toby Alderweireld. De Belgische speler voorkwam een einde aan de kampioensdroom. ,,ADO heeft het ons erg lastig gemaakt’’, zei Urby Emanuelson vrijdag na afloop van de training. ,,Wat wij onszelf moeten verwijten is dat we niet echt voetbalden. Pas in de laatste minuten hebben we er een overwinning uit kunnen slepen. En ik moet zeggen dat het soms ook wel goed is om op zo'n manier te winnen van een tegenstander.’’

Zondag treft Ajax VVV-Venlo in de ArenA. De Limburgse formatie kende een verrassend goede start in de competitie. Met de Japanse sterspeler Keisuke Honda in de gelederen maakte VVV het iedere tegenstander moeilijk. In de winterstop verruilde Honda de kampioen van de eerste divisie voor CSKA Moskou en de prestigieuze Champions League.


'Keeper' Luis Suarez lost tijdens de vrijdagtraining Kenneth Vermeer af. 'Keeper' Luis Suarez lost tijdens de vrijdagtraining Kenneth Vermeer af.

De Venlose Voetbal Vereniging bezet de dertiende plaats op de ranglijst met 29 punten uit dertig wedstrijden. Met onder andere NEC en RKC Waalwijk als aankomende en lager geklasseerde tegenstanders wordt de grip op deze positie steeds steviger. Het team van Jan van Dijk moet echter eerst nog tegen Ajax spelen. ,,Wij moeten gewoon winnen. Alleen dat telt’’, is Emanuelson duidelijk. ,,Het is voor ons zaak om vroeg te scoren. Als dat gebeurt, is het voor ons makkelijker om de wedstrijd uit te spelen.’’

Het volgende competitieduel volgt alweer snel op het treffen met VVV. Woensdagavond gaan de Ajacieden op bezoek bij Willem II. De ontmoeting tussen de twee clubs is speciaal aangezien Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald verhuurd zijn aan de Tricolores. Of Emanuelson het tweetal heeft gesproken? ,,Nee, nog niet. Dat zal de komende dagen misschien wel gebeuren.’’

De wedstrijd Ajax - VVV Venlo begint zondag om 14.30 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst en foto's: Ajax.nl


Nicolas Lodeiro schiet op het doel van gelegenheidskeeper Suarez. Nicolas Lodeiro schiet op het doel van gelegenheidskeeper Suarez.

Assistent-trainers Blind en Lindeman praten na de training even bij. Assistent-trainers Blind en Lindeman praten na de training even bij.