Menu
Emanuelson geniet bij Ajax

Emanuelson geniet bij Ajax

Ruim vierenhalf jaar na zijn vertrek uit Amsterdam trok Urby Emanuelson dinsdag weer het trainingstenue van Ajax aan. De 29-jarige Emanuelson is momenteel clubloos. In afwachting van een nieuwe werkgever traint hij bij Ajax mee om zijn conditie op niveau te houden. Met plezier voltooide hij zijn eerste oefensessie met Jong Ajax.

De welbekende glimlach van Emanuelson was dinsdag veelvuldig te zien op het trainingsveld van Jong Ajax. Een klein uur nadat de selectie van Ajax vanaf de Amsterdam ArenA richting een hotel vertrok om zich voor te bereiden op het belangrijke kwalificatieduel met Rapid Wien, stapte Emanuelson in Ajax-outfit het trainingsveld op. De afgelopen periode trainde de clubloze speler voor zichzelf. De rondo en andere oefeningen in teamverband zorgden voor veel plezier. Het was duidelijk te zien dat de groepstraining hem een goed gevoel gaf.

De 17-voudig international speelde jarenlang bij Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding en maakte in februari 2005 zijn debuut in de hoofdmacht. Na 255 officiƫle wedstrijden in Ajax 1 vertrok hij in januari 2011 naar AC Milan. Vervolgens speelde hij ook voor het Engelse Fulham en de Italiaanse clubs AS Roma en Atalanta Bergamo.

Later deze week op Ajax TV een interview met Urby Emanuelson

Tekst en foto's: Ajax.nl

Urby Emanuelson traint momenteel bij Ajax mee in afwachting van een nieuwe club.
Urby Emanuelson traint momenteel bij Ajax mee in afwachting van een nieuwe club.
Emanuelson in actie tijdens de training van Jong Ajax.
Emanuelson in actie tijdens de training van Jong Ajax.