Menu
Emanuelson geniet nog even na

Emanuelson geniet nog even na

Stevige loopoefeningen, een grote partij met de keepers en als afsluiting een potje vijf tegen vijf op het scherp van de snede: de eerste veldtraining na de zege op FC Twente was een fanatieke. Urby Emanuelson genoot van de felle oefensessie.

Emanuelson houdt geconcentreerd de bal aan zijn voet. Emanuelson houdt geconcentreerd de bal aan zijn voet.

,,Maandag hebben we alleen uitgelopen in het bos, dus het was weer tijd voor een stevige baltraining”, zegt Emanuelson na afloop. De hele training stond natuurlijk in het teken van de komende uitwedstrijd tegen PSV. ,,Als we dat duel winnen, wordt de competitie weer spannend”, weet Emanuelson. ,,Dan is het verschil met PSV nog maar vijf punten. Dat is goed te maken in vijf wedstrijden.”

De training begon met stevige loopoefeningen. De training begon met stevige loopoefeningen.

De blik is gericht op zondag, maar Emanuelson heeft de afgelopen dagen ook nog wel even de tijd gevonden om na te genieten van de 1-4 zege bij FC Twente. De linkerverdediger was een van de uitblinkers met een paar passes van formaat op Klaas Jan Huntelaar. ,,Natuurlijk wordt er nu nog over die wedstrijd gesproken”, zegt Emanuelson. ,,Twee dagen na afloop van het duel mag dat ook nog wel. Onderling halen we bepaalde momenten terug: de goal van Ryan, de pass van mij op Klaas.”

Na een verliespartij kan het er heel anders aan toe gaan op het trainingsveld, weet Emanuelson. ,,Dan hangt er een andere sfeer. Een nederlaag kan een training echt bederven. Nu zie je dat iedereen lekker bezig is en goed traint.”

Jaap Stam mocht weer met de bal aan de slag. Jaap Stam mocht weer met de bal aan de slag.

Jaap Stam verscheen dinsdag ook op de grasmat van de ArenA. Na een looptraining ging de van een hamstringblessure herstellende aanvoerder weer even met de bal aan de slag. Of hij de wedstrijd tegen zijn oude club haalt, is nog niet zeker. Roger deed wel de hele training mee met de groep en maakte een fitte indruk. Wesley Sneijder liet de training met de bal aan zich voorbij gaan. Voor de lichtgeblesseerde middenvelder bestond het grootste gedeelte van de training uit lopen.