Menu
Emanuelson hoopt NEC te halen

Emanuelson hoopt NEC te halen

Urby Emanuelson is dit seizoen een van de steunpilaren aan Ajax-zijde. Momenteel kampt de 23-jarige alleskunner echter met een vervelende blessure aan de onderrug, die hij vorige week opliep in aanloop naar het Europese duel bij FC Timisoara.

Hoewel hij woensdag in Roemenië toch aan de aftrap verscheen, bleef zijn optreden beperkt tot 46 minuten. Vier dagen later hield de Ajacied het in en tegen Utrecht negen minuten langer vol.

,,Ik had in de tweede helft te veel pijn om nog voor de ploeg te voetballen’’, blikt Emanuelson terug op de met 2-0 verloren wedstrijd in de Domstad. ,,Het is vooral een stekende pijn. Elke stap die ik zet voel ik, waardoor ik eigenlijk niet meer kan bewegen. Ik krijg nu iedere dag pijnstillers en er wordt verder van alles verzonnen.’’ Of dat ertoe leidt dat de linkspoot vrijdag fit is voor het thuisduel met NEC is afwachten. ,,Ik heb enkele dagen rust en dan moeten we kijken hoe het herstelt. Ik hoop er vrijdag te staan.’’

Ondanks de nederlaag tegen FC Utrecht gelooft Emanuelson niet dat Ajax zich nu laat meeslepen in een neerwaartse spiraal. ,,We krijgen nu eerst NEC-thuis en die moeten we winnen’’, stelt hij. ,,We moeten er met zijn allen staan en dat gebeurt ook wel. Ik hoop dat we vanuit daar weer een goeie reeks kunnen neerzetten. Hoewel er niet veel wedstrijden meer te gaan zijn’’, doelt hij op de Europa League-ontmoeting met Anderlecht, het competitietreffen tegen NAC Breda en de bekerwedstrijd bij de amateurs van WHC.

Voor de kampioensaspiraties van Ajax is het vooral zaak de komende wedstrijden in de eredivisie winnend af te sluiten. Na de winterstop kan de ploeg van trainer Martin Jol dan een inhaalrace starten. Gezien het op papier veel lichtere wedstrijdschema dan in de eerste competitiehelft is dat geen utopie, vindt ook Emanuelson. ,,We hebben namelijk vooral heel veel moeilijke uitwedstrijden gehad’’, merkt hij op. ,,PSV en FC Twente krijgen we ook nog thuis, maar dat is nu heel ver weg. We moeten het nu echt van wedstrijd tot wedstrijd gaan bekijken en geen punten meer laten liggen. En dan zien we wel tot hoever we kunnen komen.’’

Ajax staat momenteel op de derde plaats met een achterstand van negen punten op koploper FC Twente en zeven punten op PSV. Willen de Amsterdammers dit weekend al iets dichterbij komen, moeten zij vrijdag in elk geval de punten in de ArenA houden. Vurnon Anita en Eyong Enoh ontbreken tegen NEC vanwege een schorsing. ,,Het wordt weer puzzelen, maar dat komt wel goed’’, blijft Emanuelson positief.