Menu
Emanuelson hoopt op de Klassieker

Emanuelson hoopt op de Klassieker

Een select groepje Ajacieden liet zich vandaag buiten de ArenA zien. In het zicht van een handjevol supporters werkte Urby Emanuelson hard aan zijn herstel. De linkspoot hoopt zondag tegen Feyenoord weer voetballend zijn steentje bij te kunnen dragen.

Fysiotherapeut Frank van Deursen speelt Emanuelson de bal toe. Fysiotherapeut Frank van Deursen speelt Emanuelson de bal toe.

Het merendeel van de Ajacieden, inclusief trainer Adrie Koster, verrichtte de dagelijkse voetbalarbeid in de Amsterdam ArenA. Keeperstrainer Carlo l’Ami en zijn doelverdedigers Maarten Stekelenburg, Erik Heijblok en Dennis Gentenaar kozen voor een training in de buitenlucht. Assistent-trainer Hennie Spijkerman had Ismael Urzaiz, Dennis Rommedahl en Gabri onder zijn hoede. Fysiotherapeut Frank van Deursen hield zich bezig met de revalidatie van Emanuelson. De fysio schotelde de met een knieblessure kampende Ajacied uiteenlopende hersteloefeningen voor. De oefenstof varieerde van het ‘simpele’ loopwerk tot specifiekere oefeningen, waarbij de linkerknie werd belast. Emanuelson keek naderhand tevreden terug op de ochtendsessie.

Assistent-trainer Hennie Spijkerman trainde met Gabri, Ismael Urzaiz en Dennis Rommedahl. Assistent-trainer Hennie Spijkerman trainde met Gabri, Ismael Urzaiz en Dennis Rommedahl.

,,Ik heb genoeg dingen kunnen doen, het ziet er wat mij betreft goed uit’’, vertelde Emanuelson bij het verlaten van het trainingsveld. ,,De fitte spelers zijn dinsdag een dagje vrij. Dan is het aan mij om verder aan mijn herstel te werken. Woensdag of donderdag hoop ik met de groep mee te kunnen trainen. Als dat lukt, kan ik er zondag hopelijk ook bij zijn tegen Feyenoord.’’

Emanuelson bekeek Ajax – Roda JC vanaf de tribune. Een (piep)jonge Ajax-ploeg bracht het aantrekkelijke duel tot een goed einde: 4-2. ,,Zondag was positief’’, taxeert de Ajacied de teamprestatie. ,,Helemaal als je ziet hoeveel jonge spelers er in het veld stonden. De jonkies hebben het goed gedaan. Ik denk dat iedereen tevreden kan zijn over hun prestaties. Uiteindelijk hebben we de drie punten op strijd veilig gesteld.’’