Menu

Emanuelson ook mee naar De Lutte

Tijdens de training van maandagochtend, de laatste voordat de selectie een trainingskamp in De Lutte betrekt, was er weer een nieuw gezicht te bespeuren. De 18-jarige Urby Emanuelson trainde mee en zal ook deel uit maken van de groep die vanmiddag afreist naar het oosten van het land.

,,Ik werd zondagochtend gebeld door meneer Van Gaal'', vertelde Emanuelson enthousiast. ,,Toen had ik wel een vermoeden van wat hij ging zeggen. Hij vertelde dat John O´Brien wat last heeft van zijn blessure en dat ze daarom wilden dat ik meeging. Ik speel op dezelfde positie. Ik was natuurlijk heel blij. Ik heb meteen een paar vrienden gebeld en het vervolgens de hele dag maar rustig aan gedaan'', lacht de verdediger. Emanuelson tekende pas drie weken geleden zijn eerste contract bij Ajax en maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. In principe blijft Emanuelson deze week bij de A-selectie.

John O´Brien ontbrak op het trainingsveld. Ook Tom Soetaers bleef binnen. De Belg heeft last van zijn voet, afgelopen zaterdag tegen FC Omniworld was een tegenstander op zijn voet gaan staan. Beide gaan echter wel mee naar het trainingskamp.

Er stonden derhalve slechts vijftien Ajacieden op het veld. Eerst moesten zij een parcours afwerken waarin een paar loopvormen waren verwerkt en een dribbeloefening met bal. Een lange kaatsoefening volgde. Dat de groep aan het begin van de voorbereding staat was te merken, want het duurde een paar rondjes voordat de gekaatste ballen goed aankwamen.

Met een sprintoefening werd de training besloten. Deze laatste oefening hoefde Emanuelson niet mee te doen. Hij trok aan de zijkant van het veld onder leiding van Bruins Slot een paar lange sprints. ,,Ik moet het rustig opbouwen. De rest van de groep heeft al drie dagen training gehad, voor mij is dit de eerste. Vandaar dat ik het nog even rustig aan kon doen. Maar ik vond het redelijk gaan'', legde de jonge Ajacied uit.