Menu
Emanuelson op kraambezoek bij Ajax

Emanuelson op kraambezoek bij Ajax

Urby Emanuelson bracht woensdagochtend een verrassingsbezoek tijdens de training van Ajax. De 24-jarige speler van AC Milan kwam samen met zijn vriendin en pasgeboren zoontje Jayciël naar de Toekomst om nogmaals afscheid te nemen. Ook sprak de kersverse Italiaans kampioen zijn voormalig teamgenoten moed in. ,,Ze moeten de helden van Amsterdam worden.”

Als de training al een aardig eind op weg is, klinkt er ineens een luid applaus. Het eerbetoon is bedoeld voor Urby Emanuelson die met kinderwagen en al het veld betreedt. De linkspoot die liefst 256 officiële wedstrijden voor Ajax speelde, is even in Nederland om voorlopig voor de laatste keer afscheid te nemen van vrienden en bekenden. Omgekeerd willen zijn voormalig ploeggenoten op hun beurt Emanuelsion junior graag even zien. ,,Er waren wat mensen die er laatst tijdens mijn officiële afscheid in de ArenA niet bij konden zijn. Daarom kom ik nu vanochtend nog even langs. Leuk om 'die kleine' even te laten zien.”

De man die liefst achttien jaar bij Ajax voetbalde werd afgelopen weekend kampioen met zijn nieuwe club AC Milan. ,,Het feest is rustig geweest. Komend weekend is pas het echte feest in Milaan. Hopelijk heb ik zondag nog een extra feestje te vieren als Ajax kampioen is. Helaas kan ik er waarschijnlijk niet bij zijn omdat ik zaterdag met Milan tegen Cagliari speel. Uiteraard ga ik het wel allemaal volgen.”

Wellicht een mooie voorbode is dat de geboorte van dochter Nashaira zich in 2007 rondom de bekerwinst van Ajax afspeelde. Wordt de geboorte van zoon Jayciël (18 april 2011) aan het kampioenschap van Ajax gekoppeld? Emanuelson: ,,Het is al zo lang geleden dat Ajax kampioen geworden is. Daarom heb ik net tegen de jongens gezegd dat ze zondag de nieuwe helden van Amsterdam moeten worden.” Zo’n opmerking van een oer-Ajacied geeft de burger moed.

Ajax TV sprak uitgebreid met Emanuelson. Bekijk het interview woensdag op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Jayciël Emanuelson kreeg genoeg aandacht van de voormalig collega's van zijn vader. Jayciël Emanuelson kreeg genoeg aandacht van de voormalig collega's van zijn vader.
Emanuelson: ,,Deze spelers moeten de helden van Amsterdam worden." Emanuelson: ,,Deze spelers moeten de helden van Amsterdam worden."