Menu
Emanuelson opent fraaie voetbalkooi

Emanuelson opent fraaie voetbalkooi

Urby Emanuelson heeft dinsdagmiddag een voetbalkooi in Amsterdam Zuidoost geopend. Met een welgemikt schot op doel opende hij deze prachtige voetbalaccommodatie voor de jeugd.

Na een openingswoord van Els Verdonk, portefeuillehouder van stadsdeel Zuidoost, zorgde Emanuelson voor de officiële opening van de fraaie voetbalkooi. Naast de symbolische inwijding – doormiddel van een schot op doel – vertelde de Ajacied ook het een en ander over het belang van voetbal en sport in algemeen voor de jeugd.

,,Het is ontzettend belangrijk dat dit soort veldjes er zijn", sprak Emanuelson, zelf in de wijk opgegroeid, in het bijzijn van vele kinderen uit de buurt. Naast de Ajacied was ook mascotte Lucky een populaire verschijning bij de voetbalkooi. Emanuelson: ,,Zelf heb ik het voetballen ook op straat geleerd, dus ik weet wat het je allemaal kan opleveren." De ‘meet and greet’ met de speler van Ajax vormde een hoogtepunt voor de aanwezige jeugd. Na enkele ‘tips and trics’ van de Ajacied waagden de kinderen zelf een poging in hun nieuwe voetbalkooi.

Ajax heeft al jaren een bijzondere band met stadsdeel Zuidoost. Naast de voetbalkooi ondersteunt de Amsterdamse voetbalclub ook andere projecten in Zuidoost.

De voetbalkooi is gelegen aan de 3e Kekerstraat, ter hoogte van het Kerstomaatplantsoen, in Amsterdam Zuidoost.

Emanuelson krijgt de bal aangespeeld door Els Verdonk (portefeuillehouder van stadsdeel Zuidoost). Emanuelson krijgt de bal aangespeeld door Els Verdonk (portefeuillehouder van stadsdeel Zuidoost).
Dankzij de opzwepende klanken van deze band leek het een paar graden warmer. Dankzij de opzwepende klanken van deze band leek het een paar graden warmer.
Lucky, Els Verdonk (portefeuillehouder van stadsdeel Zuidoost) en rechts Emanuelson. Lucky, Els Verdonk (portefeuillehouder van stadsdeel Zuidoost) en rechts Emanuelson.
Samen met Lucky op de foto. Samen met Lucky op de foto.