Menu
Emanuelson plaatst zich met Jong Oranje voor play-offs

Emanuelson plaatst zich met Jong Oranje voor play-offs

Urby Emanuelson heeft zich vrijdagavond met Jong Oranje geplaatst voor de play-offs die bepalend zijn voor deelname aan het EK. Na een 2-0 achterstand bij rust, kwam Oranje tegen Jong Tsjechië sterk terug en won de ploeg van bondscoach Foppe de Haan met 4-2.

Uit twee dode-spelmomenten, een vrije trap en een strafschop, kwam Tsjechië op voorsprong. Voor rust kon Oranje daar weinig tegenover stellen.
Na rust bracht Foppe de Haan oud-Ajacied Daniël de Ridder binnen het veld voor Stijn Schaars en Gijs Luirink voor Arnold Kruiswijk. En nadat de Tsjech Papadopoulos met rood moest inrukken, ging het draaien bij de Nederlanders. Na een uur spelen scoorde Romeo Castelen de aansluitingstreffer en vier minuten later zette NAC-speler Julian Jenner Oranje naast Tsjechië. Debutant Gijs Luirink en Klaas-Jan Huntelaar schoten Oranje naar de ruime en verdiende 4-2 overwinning.

Aanstaande dinsdag volgt de slotwedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar. In het stadion van RKC Waalwijk speelt Jong Oranje om 19.30 tegen de leeftijdsgenoten van Macedonië. Inzet van het duel is het definitief veilig stellen van de koppositie in Kwalificatiegroep 1. Ook bij groepswinst moet Jong Oranje, net als de nummer twee, deelnemen aan de play-offs die uiteindelijk bepalen wie er naar het Europees Kampioenschap gaat.

Opstelling Jong Oranje: Boy Waterman; Dwight Tiendalli, Arnold Kruiswijk (46. Gijs Luirink), Ramon Zomer, Edson Braafheid; Julian Jenner, Stijn Schaars (46. Daniël de Ridder), Urby Emanuelson; Romeo Castelen, Klaas-Jan Huntelaar, Quincy Owusu-Abeyie (87.Demy de Zeeuw).

Bron: KNVB.nl