Menu

Emanuelson scoort voor Oranje onder 17

Het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar heeft na de 1-1 tegen Israël niets meer in eigen hand tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Roemenië. Het Nederlandse doelpunt werd gemaakt door Ajacied Urby Emanuelson, die in de tweede helft inviel.

Oranje bezet met twee punten uit evenveel duels de derde plek in de groep, achter Israël en Roemenië, die er vier hebben. De ploeg moet met minimaal twee treffers verschil winnen van Polen en hopen op een remise in het duel tussen de twee koplopers.

Vooral in de afwerking heeft de nationale jeugdploeg het tot nu toe laten liggen tijdens deze laatste plaatsingsronde.

Om zich te plaatsen voor het EK in Portugal moet de ploeg van Kaiser minimaal met twee goals verschil winnen en hopen dat het treffen tussen Israël en het gastland geen winnaar oplevert. Gebeurt dat wel, gaat Oranje in deze categorie voor het eerst in drie jaar niet naar het EK.

Oranje – Israël 1-1 (0-1). 46. 0-1 (pen.); 48. Emanuelson 1-1.

Opstelling Oranje: Mike Römer (FC Groningen); Steef Nieuwendaal (Willem II), Robin Faber (De Graafschap), Giel Neervoort (Vitesse), Ryan Holman (Feyenoord); Tim Vincken (Feyenoord), Cees Keizer (Ajax), Rutger Worms (NEC), Shutlan Axwijk (FC Groningen); Tom Kalkhuis (Ajax) en Ryan Babel (Ajax).

Wissels: 46. Michael Timisela (Ajax) voor Faber; 46. Urby Emanuelson (Ajax) voor Worms; 55. Oðuzhan Türk ( SC Heerenveen) voor Axwijk.

Bron: www.knvb.nl