Menu
Emanuelson winnaar Ajax EK-pool

Emanuelson winnaar Ajax EK-pool

Urby Emanuelson heeft de Ajax EK-pool gewonnen. De speler, die zelf bijna aan het kampioenschap had meegedaan, voorspelde juist dat Spanje zou winnen en eiste zo de eindzege op.

Emanuelson kreeg 15 punten voor de toernooizege van Spanje. Omdat hij ook Duitsland als finalist had voorspeld, kon hij nog eens tien punten extra op zijn conto bijschrijven. Emanuelson eindigde als enige boven de honderd punten. De speler van Ajax 1 kan rekenen op een taart, die binnenkort aan hem wordt overhandigd.

De tweede plaats in het klassement is voor elftalleider Herman Pinkster. Hij had ook Spanje als winnaar aangekruist, maar had Kroatiƫ als tegenstander. Het brons gaat naar Gregory van der Wiel. De jonge verdediger gokte ook op Spanje als eindwinnaar en steeg zo van plaats zeven naar plaats drie.

Alfons Groenendijk moet zich tevreden stellen met de vierde plaats. Groenendijk, die bijna het hele toernooi eerste of tweede stond, had Spanje als verliezend finalist. David Endt en Simon Tahamata haalden geen punten met de finale en eindigen zo op een gedeelde laatste plaats.

Eindstand Ajax EK-pool:

Urby Emanuelson 76 + 25 = 101
Herman Pinkster 75 + 15 = 90
Gregory van der Wiel 65 + 15 = 80
Alfons Groenendijk 78 + 0 = 78
Erik Heijblok 70 + 0 = 70
Sjaak Swart/Heini Otto 70 + 0 = 70
Robin Pronk 68 + 0 = 68
Henri van der Aat 52 + 0 = 52
David Endt 44 + 0 = 44
Simon Tahamata 44 + 0 = 44