Menu

Emanuelson wint met Jong Oranje

Met twee treffers leidde aanvaller Klaas-Jan Huntelaar zaterdagmiddag Jong Oranje ook langs de jeugdploeg van Armenië (1-3). De spits van Heerenveen voorkwam in Jerevan opnieuw dat de ploeg van bondscoach Foppe de Haan het uitzicht op deelname aan het EK verloor. Urby Emanuelson en de inmiddels door Celta de Vigo overgenomen Daniël de Ridder speelden de hele wedstrijd.

Het is niet de eerste keer dat Huntelaar het afgelopen jaar van grote waarde voor Jong Oranje is. Hij maakte tegen Jong Armenië alweer zijn vijfde en zesde treffer in de laatste vier interlands.

Vooral dankzij Huntelaar mocht Jong Oranje zich zaterdagmiddag in afwachting van de uitslag van het duel tussen de leeftijdsgenoten van Jong Roemenië en Jong Tsjechië even koploper noemen in de EK-kwalificatie.

De beste twee ploegen van de groep plaatsen zich uiteindelijk voor de play-offs. Hierin strijden twee teams in een thuis- en uitwedstrijd om deelname aan het EK dat volgend jaar in een nog onbekend land wordt gehouden.

Na het teleurstellende doelpuntloze gelijkspel in de thuiswedstrijd kende Jong Oranje dit keer nauwelijks problemen met het zwakke Jong Armenië. De Nederlanders kregen veel mogelijkheden, maar waren slordig in de afwerking.

Op aangeven van De Ridder zorgde Huntelaar in de 30e minuut voor de openingstreffer. Hij benutte vijf minuten later een strafschop nadat Tiendalli was neergelegd. Gharhbakhtsyan verkleinde de marge in de 55e minuut, waarna invaller Owusu-Abeyie, op aangeven van opnieuw De Ridder de eindstand op 3-1 bracht.

Bondscoach De Haan liet de doelpuntenmaker van Arsenal buiten de basis. Hij was ontevreden over de inzet van de aanvaller in een wedstrijd tegen AZ. ,,Hij was toen voor de keutel te duur.'' Opvallend was dat Oranje het duel met vier spelers van Heerenveen
beëindigde. Behalve Huntelaar konden Jeroen Drost, doelman Waterman en invaller Henrico Drost niet overtuigen.


Jerevan. EK kwalificatie.
Jong Armenië - Jong Oranje 1-3 (0-2). 30. Huntelaar 0-1, 35. Huntelaar 0-2 strafschop), 55. Gharhbakhtsyan 1-2, 75. Owusu-Abeyie 1-3. Scheidsrechter: Nielsen (Den). Toeschouwers: 1000.
Jong Oranje: Waterman; Verhaegh, De Zeeuw, Zomer (46. Henrico Drost) en Jeroen Drost; Tiendalli (80. Kruys), Schaars en Emanuelson; De Ridder, Huntelaar en Rojer (70. Owusu-Abeyie).

Bron ANP