Menu
En de winnaar is … Team Rood!

En de winnaar is … Team Rood!

Na bijna twee uur zweten, zwoegen en sleuren stapten Robbert Schilder, Ismaïl Aissati en Dennis Rommedahl juichend van het veld. Team Rood won de eerste editie van het prestigieuze en gloednieuwe ‘Ajax 3 tegen 3 Toernooi’.

Team Rood heeft alle reden tot blijdschap. Volgens de juryvoorzitters Rob Witschge en René Wormhoudt hebben Schilder, Aissati en Rommedahl de meeste punten bij elkaar gevoetbald.  De ‘roden’ vierden hun toernooizege - behaald op basis van het prima combinatievoetbal - uitbundig. Maar wat ging hier vanmiddag allemaal aan vooraf?
Als het toernooi nog maar net is gestart vecht Aissati een verbeten duel uit met Evander Sno. Ondanks het verschil in lengte en fysiek blijft Aissati prima op de been tegen de tot nu toe laatste nieuwkomer in de selectie.
Klaas Jan Huntelaar pikte in de twee minuten durende partijtjes zijn doelpuntjes natuurlijk telkens wel weer mee. Veel hielp het dit keer niet. Team Blauw moest genoegen nemen met een bijrol.
Ook Donovan Slijngard en Bruno Silva vochten fraaie persoonlijke duels uit. Alle Ajacieden waren gebrand op de eindzege. Maar ook de ploegjes van Slijngard en Silva kwamen niet in de buurt van de eindzege van het ‘Ajax 3 tegen 3 toernooi’.
In sommige duels werd zelfs het nodige handwerk niet geschuwd. Thomas Vermaelen heeft Miralem Sulejmani stevig beet. Heel stevig zelfs…
Miralem Sulejmani loert op de bal… De Serviër staat op het punt om Siem de Jong de bal afhandig te maken.
Ook de Ajacieden die even rust mochten nemen, bleven de verrichtingen op het veld volgen.
Rekenmeester Rob Witschge hield de vorderingen op de twee toernooiveldjes scherp in de gaten. Zelfs zo scherp dat hij een keer de tel kwijt leek te zijn. Na enig beraad met zijn collega-juryleden kwam Witschge toch tot een winnaar.
Vlak voor de prijsuitreiking laten Witschge en zijn collega-jurylid René Wormhoudt alle ontwikkelingen op het toernooi nog eenmaal de revue passeren.
Nog eenmaal een foto vol feestende Ajacieden. Team Rood viert een mooi feestje. En iedereen mag het weten ook.