Menu

En de winnaar is....blauw

De ochtendtraining deze donderdag was een pittige. De spelers werden met hun neus op hun kwaliteiten of tekortkomingen gedrukt in onderlinge partijtjes van drie tegen drie in een kleine ruimte.

Niet iedereen kon aan de training van donderdagochtend deelnemen. Jari Litmanen en Zdenek Grygera verschenen niet op het veld en Hatem Trabelsi, John O'Brien en Rafael van der Vaart bleven onder de vleugels van René Wormhoudt.

Trabelsi had woensdag bij de bostraining rugklachten gekregen en Van der Vaart raakte maandag tijdens de training buitenspel. O'Brien is herstellende van een achillespeesblessure.

Ronald Koeman had zijn twaalf fitte spelers onderverdeeld in vier teams van drie, die onderlinge partijen uitvochten. Op het ene veldje met kleine doelen zonder doelman, op het andere afgebakende terrein grote goals en keepers Boschker en Lobont.

De Ajacieden moesten snel goede oplossingen verzinnen om elkaar te vinden, de tegenstander van het lijf te houden en te scoren. Dat alles in een razend tempo. Het was flink aanpoten voor de mannen. Even uitblazen tijdens een partij was uit den boze, want dan lag de bal zo in het net.

Het forchecken , combineren en fouten afstraffen was het beste besteed aan het blauwe trio: Steven Pienaar, Yakubu en Tom Soetaers. Zij waren beter dan Pasanen, Zlatan, Sneijder. Escudé, Sonck, Sikora. En Maxwell, Wamberto, Galásek.

Donderdagmiddag volgt er nog een training.