Menu

Engeland (1): Ajax arriveert op thuisbasis

De selectie van Ajax kwam dinsdagmiddag aan op de thuisbasis van het trainingskamp in Engeland. De Amsterdammers verblijven op een hotel/landgoed in het graafschap Hertfordshire, en het ziet er naar uit dat het hen tijdens het vijfdaagse verblijf aan weinig zal ontbreken.

Voor EK-gangers Zlatan Ibrahimovic, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Johnny Heitinga is dit het eerste trainingskamp. Toen de selectie in De Lutte verbleef, hadden zij nog vakantie. De technische staf hoopt dat het viertal vrijdag zoveel progressie heeft gemaakt in de training, dat zij wat speelminuten kunnen maken in het duel tegen Luton Town. Thomas Vermaelen speelde tot zondag nog met België onder 19 jaar op het EK in Zwitserland en helaas kwam de verdediger met een blessure terug zodat hij ook dit trainingskamp aan zich voorbij moest laten gaan.

Ajax traint op een veld van een plaatselijke amateurclub, die in een recent verleden ook al een sparringpartner was van het nationale elftal van Engeland. De Engelse internationals verbleven toen in het zelfde hotel als waar de Ajax-selectie zich nu ophoudt. Het in de watten leggen van voetballers is het personeel van het kuuroord dan ook wel gewend. Jonkies Hedwiges Maduro, Rasmus Lindgren en Urby Emanuelson keken hun ogen uit bij zoveel Engelse luxe. Het drietal liet in De Lutte een goede indruk achter en mocht opnieuw met het eerste elftal mee op trainingskamp. Meteen na aankomst trokken de Ajacieden zich terug op de kamers om te rusten. In de namiddag staat de eerste training tijdens ´Engeland´ gepland.