Menu

Engeland (6): Uitlopen en bijschaven

De training van donderdagochtend kende twee gezichten. De groep die woensdagavond minstens een helft gespeeld had, deed vooral oefeningen om de wedstrijd uit de benen te lopen. De andere spelers, de vier EK-gangers en zij die wegens lichte blessures weinig of niet speelden, werkten hard om hun conditie op peil te krijgen.

Bogdan Lobont was de eerste dagen in Engeland niet in staat om met de groep te trainen. De Roemeense doelman stond donderdagochtend echter weer op het veld en afgaande op de inzet waarmee de Roemeense doelman aan het werk was lijkt hij voldoende hersteld van zijn beenblessure. De veldspelers deden een gezamenlijke warming-up en stretching en werden daarna in twee groepen verdeeld: degenen die de wedstrijd tegen Queens Park Rangers uit de benen moesten trainen en de spelers die conditioneel nog een -steeds kleiner wordende- achterstand hebben.

De elf spelers die tegen QPR minstens een helft lang in actie kwamen vervoegden zich bij Ruud Krol, die op een klein veld met kleine doelen allerlei partijvormen organiseerde. Ook de rondo was weer op het trainingsprogramma gezet. Na het ´lummelen´ begonnen de partijtjes van vijf tegen vijf, met een neutrale man. Krol deelde de teams in op leeftijd. Rasmus Lindgren speelde bij de ´oudjes´ (oudere jongeren volgens Ronald Koeman) omdat hij net een dag ouder is dan Nigel de Jong.

Eerst speelden de pupillen van Krol een ´gewone´ vijf tegen vijf, waarbij het accent lag op het een keer raken van de bal. Daarna zetten de elf zich aan het vang- en kopspelletje waarmee de groep een dag eerder nog zo´n moeite had. Nu waren de spelregels al wat vertrouwder en waren er fraaie kopduels te bewonderen. Weer viel op hoe goed de stemming in de groep is. Tussen fanatieke duels door was er ook tijd voor een dolletje en regelmatig barstten de Ajacieden in lachen uit, om dan weer verhaal te halen bij scheidsrechter Krol over al dan niet terecht afgekeurde doelpunten. In het afsluitende wedstrijdje kregen de mannen een opdracht mee van Krol: ze mochten alleen met hun slechte been de bal beroeren. Uiteindelijk werd het team met de ouderen de nipte winnaar over alle partijtjes.

Aan de andere kant van het veld werkten Ronald Koeman, Tonny Bruins Slot en René Wormhoudt met de overige spelers aan hun conditie. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Johnny Heitinga, Zlatan Ibrahimovic, Julien Escudé, Wesley Sonck, Victor Sikora en Tom Soetaers werden over een parcours van kleurige pylonen, hoedjes en paaltjes gestuurd. Er moest gedribbeld worden, afgewerkt op doel en slalommen en springen langs en over een serie ´hindernissen´. Vier keer werden de Ajacieden gedurende een lange tijd over het parcours gejaagd, terwijl de trainers er bovenop stonden om te zorgen dat elk onderdeel ook zo goed mogelijk werd uitgevoerd.Na anderhalf uur zware arbeid was het genoeg. Voor de groep die de conditieoefening moest doen, zit het er echter nog niet op voor de donderdag. Zij mogen zich bij de middagtraining weer melden op het veld van Aylesbury United, want vrijdag dienen ze speelklaar te zijn voor het duel tegen Luton Town.