Menu

Engeland: Alternatief programma voor deel selectie

Na de lunch stond Ronald Koeman op en sprak de lichtelijk vermoeide spelersgroep toe. Die middag moesten een aantal spelers nog een reguliere training afwerken terwijl voor het meest fitte deel van de selectie een ontspannen training op het programma stond: Croquet, golf en oefeningen in het zwembad. Gespannen gezichten. 'Moeten wij met Rene Wormhoudt mee en aan de conditie werken of niet?'. Opluchting bij velen. Alle EK-gangers moesten mee naar de hel van Wormhoudt samen met Sikora, Sonck, Escudé, Mitea en Soetaers.

De rest kreeg golfles van Koeman. Opvallend was de swing van Daniël de Ridder. Onervaren met golf, streed hij twee holes met Bruins Slot en Koeman mee voor de winst. Ook Stekelenburg deed aardig mee. Mooie rechte ballen, maar de Ajax- keeper had geen controle over de lengte. De bal vloog over de pin en verdween met een noodgang in de Engelse bossen. Pienaar die een duo vormde met Obodai had de lachers al snel op zijn hand met boeiende ballen. Geheel volgens de norm werd ook nu een misser beloond met een bulderend gelach. Zelfs Pienaar rolde over de grond van het lachen.

Iets verderop was Wil Coort met iets serieuzere zaken bezig. De training van nieuwkomer Hans Vonk. In de lommerrijke omgeving van het kuuroord trapte Vonk de meest ballen over grote afstand bij Coort op de stropdas terwijl iets verderop een paar Engelse bejaarden, gezeten op een bankje en gekleed in badjas, vol verbazing toekeken.