Menu
Engelkes en Ouaali halen CBV-diploma

Engelkes en Ouaali halen CBV-diploma

Ed Engelkes en Said Ouaali hebben de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol afgerond. De coaches van de Ajax Vrouwen en Ajax A2 volgden het afgelopen seizoen allebei de speciale trainerscursus van de KNVB. Engelkes liep stage bij AGOVV, Heracles Almelo en VfB Stuttgart. Ouaali was een heel seizoen stagiair bij het eerste elftal van Ajax.

Het behalen van het hoogste trainersdiploma is voor zowel Engelkes als Ouaali een bijzonder moment. In het geval van Engelkes is het de kroon op een loodzwaar jaar waarin hij zijn nieuwe baan bij Ajax combineerde met de CBV-cursus. ,,Dit is weer een nieuwe stap in mijn carrière. Hiermee sluit ik een intensieve periode af”, zegt de coach van Ajax Vrouwen, die eerder voor de KNVB en AZ werkte.

Ouaali mocht op zijn beurt een heel seizoen meelopen met de technische staf van Ajax 1. De coach van Ajax A2 maakte op die wijze van dichtbij mee hoe de basis werd gelegd voor de derde landstitel op rij. ,,Het was even leerzaam als uniek om het hele proces met de trainersstaf mee te maken. Vanaf 24 juni heb ik bijna een volledig kalenderjaar alles van dichtbij gevolgd.” Een van de grote pluspunten van zijn stage bij Ajax vond hij de aanwezigheid van trainers met een verleden als topvoetballer. ,,Dat heeft mijn stage bij Ajax een absolute meerwaarde gegeven. Hun oog voor detail heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Hoewel ik als trainer al de nodige ervaring had opgedaan bij FC Lisse en FC Volendam hebben de ervaringen tijdens mijn stage bij Ajax in sterke mate bijgedragen aan mijn ontwikkeling als coach. Daar ben ik alle trainers bij Ajax zeer dankbaar voor.”

Said Ouaali liep een heel jaar stage bij het eerste elftal van coach Frank de Boer. Said Ouaali liep een heel jaar stage bij het eerste elftal van coach Frank de Boer.

Ook Engelkes spreekt graag zijn dank uit richting zijn (directe) collega’s bij Ajax. ,,Mijn assistenten Benno Nihom en Sjoerd Woudenberg hebben mij prima vervangen tijdens de momenten dat ik afwezig was vanwege de cursus. Ze hebben hun werk naar behoren gedaan.” Samen met zijn staf werkt hij deze week nog toe naar de laatste wedstrijd van de Ajax Vrouwen. Zaterdagmiddag sluit het vrouwenteam van Ajax het eerste seizoen in de BeNe League af met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Daarna volgt nog een trainingsblok in juni.

Zowel Engelkes als Ouaali blijft ook na het behalen van hun diploma werkzaam bij Ajax. Ouaali: ,,Ik heb dit puur voor mijn ontwikkeling gedaan. Met dit diploma onderscheid je je van collega-coaches die over een TC I-diploma beschikken. Mocht ik ooit in de toekomst bij een eerste elftal in het betaald voetbal aan de slag willen gaan, dan zal dit papiertje me in ieder geval niet tegenhouden.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst